söndag, mars 01, 2009

jobbigt

Det är jobbigt att vara på kurs. Jag är trött och nedanför min stol ligger två hoprullade border-collie-bollar. Trötta och nöjda med dagen...

Det var fyra förare och sex hundar som grillades av Peter idag. Christine med Vic och Fox, Ewa med Tea, Heléne med Lexa och så vi tre.

Vic och Fox fick varsin lektion i konsekvensernas hårda skola. Christine jobbade bra med dem - nu hoppas vi att Vic bara får träna den närmaste tiden och inte vara med på just några jobb.
Tea taggade bra idag. Ewa har verkligen hittat nyckeln. När det inte lönar sig att sura kommer det fram en häftig hund i Tea.
Lexa gick riktigt bra. Vi andra fick i läxa att påminna hennes matte om visslorna ibland. Det ser riktigt, riktigt bra ut inför deras första tävlingssäsong. Det ska bli så kul att följa dem.
Zeke gick ok. Inte med samma energi som de senaste veckorna men sjumilakliv bättre än innan ;-) Med Zeke ska jag vara noga med att han är mer ren i sina rörelser och kräva att flankerna är ok från steg 1. Sedan ska jag prova Peters modell för att få bättre koncentration i fösningarna - jag är inte helt övertygad om detaljerna men ska testa och stämma av med de kloka träningskamraterna nästa gång.
Rom ska också vara mer ren i sina rörelser (!) Ni som sett hans filmer tycker kanske att det verkar märkligt men jag är den förste att erkänna att jag släppt igenom en hel del halvdana rörelser nu när han tänt mer. Skäms! Nåja, han är så lätt att ta fram det på, så det blev bara en riktigt bra övning i att lära honom jobba under press (även om press på honom betyder ett extra Ligg-kommando eller ett Du i samtalston). Det händer så mycket i den lille mannens utveckling och jag hänger inte alltid med ;-)

Vi tränade en hel del delning på eftermiddagen och så fick vi plocka in de fråndelade djuren i fållan. Där skötte sig Zeke exemplariskt. Både som ständigt tjänstgörande vägg för fåren när vi var och en gick runt och balanserade upp djur mot hunden och så gjorde han några riktigt fina rörelser vid fållan.

Inte ett endaste foto blev det idag men jag räknar kallt med att det dyker upp massor av dem i Helénes blogg på www.elgemyr.se eftersom hon hade med sig den nya och väldigt, väldigt fina kameran... Vill ha! Däremot filmade jag lite. Jag ska se om det är någon snutt som kan lämpa sig för youtube ;-)

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jodå, nu finns det bilder.
Kanske inte de bästa men man ser i alla fall vad de föreställer. Komiskt att vi fick så lika kritik du och jag. Undrar om vi tränar i hop?? hi,hi
Alltså, kom i håg:
*Rena rörelser
*Bibehållet lugn
*Visslorna
*Flöde
och sist men inte minst
Balettsteg ;-)
Heléne

Anonym sa...

Jag blev trött av att köra en hund och du körde två. Mycket trevlig kurs vi hade. Ska försöka att hålla efter mina hetlevrade träningskamrater att TA DET LUGNT! Sedan vill jag se ta de berömda balettstegen. Tur att jag slipper dansa balett för det skulle sluta i fiasko. Nu är jag tävlingssugen.
Ewa o Tea

Anonym sa...

Vilken härlig kursdag ni hade. Såg bilderna hos Elgemyr med.

Vad är det för liten vovve som varit sjukast på strömsholm? :O

Anonym sa...

Och jag drar som vanligt paralleller till mitt liv som chef: jag ska också prova att få lite bättre koncentration i fösningarna.... *fniss*

//Strössel