söndag, mars 08, 2009

toknöjd

Åkte till Christine med Rex, Zeke och Rom. Åkte därifrån med (alla hundarna och) ett stort leende... Jäkl-r vad nöjd jag var med dem idag.
Rex gick riktigt bra andra rundan. Lite tveksam gentemot mig första varvet men hade det funnits någon IK-1 i närheten hade jag anmält honom direkt. Fuskade lite med innerflankerna men svarade bra på träningen och jobbade med mig hela tiden.
Zeke fjällko var bra idag. Bra tempoväxlingar, öppen och fylld av energi. Kanske inte så snabb som de senaste veckorna men med helt rätt inställning. Tar korrigeringar blixtsnabbt och försöker igen. Idag ansträngde jag mig för att vissla mjukt och han är ju känslig för sådant... Det var rätt melodi kan jag säga. Påminn mig om det :-)
Rom visste precis vad det var frågan om idag. Lade sig med huvudet åt sidan och väntade på flankkommando men kom ändå in direkt på Framkommando. Där vilar inga ledsamheter! och han har inga problem med att jag pressar eller ställer krav - möjligen slår han av på tempot men det finns inget surt eller lågt i honom. Klarar jag att vara tydlig med honom är han så otroligt enkel och okomplicerad.

Ewa och Tea kommer att bli farliga framöver. Nu ställs det krav och Tea taggar i som aldrig förr. Christine jobbade jättebra med framförallt Vic idag. Noggrann och tålmodig - det lönar sig. Kristina upptäckte att höger och vänster inte sitter som det ska och backade bandet, det kommer också att bli riktigt bra.

Rex har åkt tillbaka till Majsan nu. Hon är fortfarande vid gott mod och hade bakat äppelkaka när jag kom. Härlig inställning på den tanten. Till veckan får vi hjälpas åt att ta ut Rex på promenader och serva med handling och så vidare. Det är nog inga problem.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken härlig dag i vallhagen vi fick.
Kul att se att alla hundar tar till sig träningen.
Bara snöandet vill ge med sig och att VÅREN kommer blir det ännu bättre.
Ewa o Tea

Anonym sa...

Bra jobbat! Här går det framåt må jag säga. Har inga problem med att påminna dig om visslingen om bara du gör det samma, hi,hi. Saknade verkligen vår söndagsträning. Mer än vanligt. Har så många knutar som är på väg att lösas och vill naturligt vis lösa dom NUUUU!! Sedan vill jag också se och vara med i er utveckling. Där händer ju så mycket positivt just nu och det smittar. Blir varm i hjärtat av att höra att Majsan är vid gott mod. Den krutgumman tror jag ingen sätter stopp för.
Ge henne en bamsekram från mig. Heléne