måndag, augusti 02, 2010

äntligen!

Har tillbringat dagen i Skräddars, eller rättare sagt på Skräddars grannes åker. Där har Zeke och Lexa tränat hämt och långa fråndrivningar och Zeke har gjort babyövningar och tränat upptag.

Bra: Zeke går väldigt mycket stadigare med djur nu. Långa stunder knallar han på - utan att jag bromsar! Fantastiskt! Det ser inte ens extremt ansträngt ut. Ett par framdrivningar var riktigt bra, fåren sprang men Zeke hakade inte på. Otroligt fantastiskt!

Dåligt: Typ resten.
Hans utgångar är ok fram tills han får kontakt med djur. Hm, det är liksom sedan det räknas... Upptagen är inte bra. Han smyyyger fram och när han kommer fram skrämmer han fåren så att de skenar. Om det är riktigt illa hakar han dessutom på i deras tempo. Då förstår ni hur det ser ut. Han balanserar inte till mig utan tar fåren åt det håll de råkar vara på väg när han startar dem :o) och hans flanker är faktiskt riktigt dåliga. Hej och hå, tur att det finns att träna på ;-)
Nu var det precis det vi tränade på idag och det kom fram en del ljusglimtar där på slutet. Jag tror minsann att det finns hopp i alla fall. Mera träning! Tack Heléne för en jättebra dag. Jag har saknat det där "jaha, du tänker så"-snacket ;-)

Lexa då? Hon hämtar riktigt bra nu. Stadiga och lugna upptag. Lite för het i framdrivningarna men det finns ju broms. Över huvud taget har hon haft en osannolik utveckling det senaste året. Från att ha varit het och rushig och fullständigt utan tålamod till en hund som ger fåren utrymme. Snyggt jobbat är det! Det finns en del att jobba med i fråndrivningarna och i att hon behöver ta mer ansvar och inte förlita sig på att matte ska hjälpa till att styra, men det är ju tur att de också har lite att jobba med ;-)

Rom har varit förvisad till grovingången. Hans trampdyna läker som den ska men jag vill inte ha honom på grova gruset i hundgården och han får vila från träning några dagar till. Vi ska på valpträff och IK-1 kurs till helgen så jag får väl tukta till honom lite innan helgen. Det är mycket spring i hans långa ben nu...

1 kommentar:

Anonym sa...

Tack för en underbar dag! Jo, det är mycket kvar att jobba med och tur är väl det. Vad skulle vi annars göra?? ;-)
Ha det gott / Skräddars