söndag, november 14, 2010

insättning på erfarenhetskontot igen

Vi gjorde så gott vi kunde, men fåren fick fullständig panik vid fållan och skulle bara inte in. Dit hade vi tappat totalt 8 poäng så jag kan inte påstå att inte fåren blev juste behandlade runt banan.

Det fanns en del att glädjas över trots att vi inte nådde målet den här gången. I kalabaliken runt fållan hade vi tre kritiska lägen där Rom mycket väl kunnat gjort fula inrus men nu orkade han hålla ihop huvudet. Jag var väldigt tydlig med att jag ville att han skulle tänka sig för ;-) och det räckte /p>

Utgången och upptaget var helt ok, 20 + 9 men ändå fick fåren väldigt bråttom. Första biten tog Rom inte stoppen ("vänta lite nu, jag ska bara ha kontroll här först"...) och vi var av linjen men sedan hade vi bra koll på fåren. De var väldigt vaksamma hela rundan trots att Rom gick lugnt med dem (tappade fem på framdrivningen och bara två på den långa fösningen - och fullt på drivningen). Därför kändes det väldigt konstigt när fåren blev så stolliga vid fållan. Jag testade flera varianter men hittade ingen som fungerade. Efter att ha studerat rundorna resten av dagen slogs jag av att många hundar med mycket tryck fick problem med stirriga får. Kanske skrämde han dem trots sitt lugna tempo och så länge de kunde gå undan så var de lugna men när fållan var enda alternativet blev det för trångt?

Nåja, nu har vi lärt oss något igen. Hoppas verkligen att tävlingarna i Vallsta blir av, nu är jag riktigt sugen att tävla igen.

Annars började dagen med att jag och gps-tanten blev helt förvirrade när det var ny motorväg från Enköping. Jag hann se en skylt men inte vad som stod på den (troligen Strängnäs) och sedan fick jag åka 15 km mot Västerås innan jag kom av den nya fina vägen. Tanten i gps:en ropade "kör till den markerade rutten" och "gör en u-sväng så fort som möjligt" och bilden visade att vi åkte på en åker. Nåja, vi hann i tid i alla fall.

Inga kommentarer: