söndag, november 21, 2010

operation Vinterträning har startat

Nu är tävlingssäsongen slut så nu var det bara att kavla upp ärmarna på min pippigula Helly Hansen och sätta igång. Mosses "låt honom inte såsa till sig" var mantrat idag. Vi styrde kosan mot Skräddars och där hade Heléne och Marie redan varit igång en och en halv timme när vi kom. Vår sena ankomst har delvis att göra med att lördagskvällen tillbringades på akutmottagningen eftersom Hussens operationssår i handen hade spruckit :-(

Heléne hade plockat ut ett gäng lamm som inte var direkt lättflyttade. Dvs de flyttade sig över huvud taget inte om de inte behövde. Rom hade stora problem första rundan. När han träffar på oväntat motstånd blir han ofta lite handlingsförlamad. Sedan när han vilat lite går han ut som en ny hund och lägger på mer tryck från början. Men han kommer liksom inte på det när han är mitt i situationen. Inte blev det väl bättre av att hans matte 1) envisades med att vissla i nästan alla lägen - måste tänka 2) visslade konstant "fel" håll enligt Roms sätt att se på saken - måste tänka. Att han dessutom skulle räkna ut hur han skulle flytta fåren var kanske för mycket begärt? ;-)

Nåja, den här träningen är påtagligt välbehövlig. Om jag håller i och kamraterna påminner mig ibland kommer det att bli riktigt bra. Jag ser redan framsteg :-)

När jag ändå var i hjärntvättarbranschen fick Zeke sin släng av sleven också. Det är banne mig inte dumt för honom heller... En del såsigheter och trams, men även en hel del som var riktigt bra.

1 kommentar:

Anonym sa...

Mmmm...... det fick klart något att fundera över. (Jag med för den delen. Ibland undrar jag om det är allvarliga fel i knoppen ;-)??)
Men de löste gåtan med självsäkra dumdristiga lamm. Den andra behöver vi nog en detaljerad planskiss på, hi,hi. Kom på en sak efteråt. Tänkte du på killarnas igångsättning av djur?? Ganska olika. Intressant! Det blr något att göra en avhandling om nästa gång ;-) fniss //Skräddars