måndag, november 21, 2011

en friskskriven, en sjukskriven

Rom är friskskriven och studsar omkring utan tratt. Det är nog en större lättnad för oss som slipper höra trattdunsarna än för honom, han har inte brytt sig så mycket om den och har inte låtit den hindra honom från något.

Zeke däremot är sjukskriven. Idag var han nästan ohalt men han ömmar i höger bog precis som jag misstänkte. Vad jag däremot inte hade ägnat någon större oro var att det skulle vara något annat än en mjukdelsskada efter smällen i somras. I allra bästa fall är det så, men röntgenplåtarna visade också artros i båda boglederna och mest i vänster - han är halt på höger... Det betyder förstås inte att det automatiskt är lederna som gör honom halt, han kan ju ha en mjukdelsskada också. Därför blir det nu en månads vila med Rimadyl, sedan får jag sätta igång honom försiktigt och se vad som händer... Hårt hållna tummar blir det då. Zeke som alltid varit ett fysiskt praktexemplar som bara springer och springer... Nu vet jag ju att pålagringarna finns där så oavsett om han håller efter vilan kanske jag ska begränsa slitaget så mycket det går.

Veterinär Sören frågade hur det går att vila honom och jag svarade kaxigt att det är inga problem. Jämfört med hoppjerkan Rom är ju Zeke lugnet själv. Eller? Sedan började jag tänka på hans fullständiga glädjefnatt med diverse danssteg när lastmaskinen startar (=mockning hos tjurarna i Zekes värld) eller brottningsmatcherna med Bud på morgonen, eller vem som egentligen drar igång hela ligan när vi ska gå på promenad... Håhåja, jag kommer nog att få prata lite allvar med Zekeman närmaste månaden ;-)

Inga kommentarer: