måndag, november 28, 2011

rehab

Zeke har varit till Stefan Rosén på Redog i Västerås idag. Vi fick knalla fram och tillbaka i olika gångarter och det var helt uppenbart att stegen på höger fram var kortare än vänster. När jag tvingade Zeke att gå extremt långsamt (vilket han aldrig varit särskilt bra på...) såg man det tydligt, både att han kortade steget och då vred han även ut tassen. Efter diverse kläm och känn och lite stretching hade Stefan hittat en instabil led, samt ett par krånglande muskler. När han fick stå på 4Leg Check-vägen var muskulaturen på höger ben väsentligt tyngre än vänster.
Glädjande var att han inte ömmade i leden eller ledkapslarna, vilket tyder på att artrosen inte har med hältan att göra.
Nu är planen: vila med koppelpromenader och fortsatt Rimadyl, samt elektroterapi. Återbesök om drygt två veckor, då kan vi förhoppningsvis börja med benmanschetter och ev klövjeväska. Sedan kan det bli treadmill längre fram, simning var inte aktuellt. Sådan tur att jag läst att Falu Djursjukhus skaffat treadmill :-)

Med bra rehab och fortsatt vila har han alla förutsättningar att bli helt ok. Härligt! På köpet kommer jag att få en del motion och lägga en del tid, men det är det värt. Vi börjarpå torsdag med elektroterapi hos Maria Olsson Knutas.

När vi ändå var i farten åkte jag förbi mormor Anita och tränade Rom lite. När Anita körde Kim fanns det många gemensamma nämnare att prata om ;-)

Nu behöver jag ta igen lite jobb... I morgon bitti ska jag och Rom lasta tjurarna när slaktbilen kommer :o)

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vad skönt att höra att Zeke blir återställd. Rayo står på en vibrationsplatta 1 gång i veckan 13 ggr, hela ryggmuskelaturen är stenhård även ner i låren. Få se om det har någon effekt, annars får han också prova treadmill, finns på samma ställe. Kryapå Zeke hälsningar
A-J, Rayo och Rico

Mackan sa...

Gott att du har flera hundar att välja på när arbetet måste göras på gården. Stackars Zekemannen, men bra att ni fick ett program att följa. Det med att studsa när det är skritt som gäller...Rosso var ju bappis när han skadade sig. Lärde honom att gå bakom mig för att själv bestämma tempot - skritt. Hoppas på snabb respons i benet på honom.

Maja och Link sa...

Tack för inlägget i bloggen! Nu ska vi pusta ut och bara gotta oss i vår prestation! DEN kan INGEN ta ifrån oss! hihi

Maja och Link sa...

Tack för inlägget i bloggen! Nu ska vi pusta ut och bara gotta oss i vår prestation! DEN kan INGEN ta ifrån oss! hihi