söndag, november 27, 2011

Plan B

Ett ihållande regn stoppade våra träningsplaner idag, men eftersosm lite regn och blåst inte hindrar sanna entusiaster som mig och Heléne upprättade vi en Plan B och åkte till Ewa J för lite adventsträning. Det kändes konstigt och ovant att inte ta med Zeke - den senaste veckan har jag upptäckt många situationer där han är en självklar del - men där Rom nu fått ta ett större ansvar.

Vi hade en bra träning. Jag körde i alla fall slut på batterierna i Roms huvud ;-) Först dela "åt fel håll" igen. Det sitter inte riktigt men själva delningen känns inte helt bakvänt konstig längre. Däremot är Roms del i det hela inte färdig, men om jag åtminstone beter mig någorlunda strukturerat så tror jag att det är enklare för honom. Och det har jag uppenbart svårt för... Sedan ett pass till där vi började hitta rätt, och sedan ett tredje pass där vi flyttade ut halva gruppen ut i den dragiga verkligheten. Frustrerat insåg jag att fåren gick lite dit de ville; jag fick ingen styrning på dem och det dröjde en stund innan jag såg felet. Där-visslan betydde plötsligt bara "stanna och var passiv" istället för "tryck djur". En liten skillnad där ;-) Vi putsade till den och vips, så gick det att styra igen :-)

Jovi hade en bra träning. Så länge hennes matte är svart och vit svarar hon fint. Grått gör henne däremot lite självsvåldig och slarvig. Men de hade härlig energi idag. Lexa hade också bra energi, tyvärr lite i sin egen verkstad. Skönt att se, jag trodde nästan att hon var på väg att bli en följsam mespropp.

Ewa körde både Irja och Birk. Irja visade tydligt att problemet med att hon är grund egentligen är en följd av att hon tänker fel tidigt i flanken. Jag tror att Ewa kommer att lösa två problem i ett där. Lille Birk fick gå tillbaka till att bli fokuserad och koncentrerad igen och det såg riktigt bra ut. Bara att jobba på!

Efter träningen åkte jag en omväg till Säter för att titta på lite julskyltning, men jag avbröt det projektet och åkte hem istället. Tände ett ljus, åt lite mat och funderar på om jag inte ska fira den nyttiga träningen med lite glögg. Årets glögg är fantastiskt god till vita mögelostar, kan jag meddela.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Måste få säga att ni två med plan B är otroliga.
Jag är glad att ha er som vänner!!
Ewa o Irja

Helénes klotterplank sa...

Ha,ha... fölsam mespopp... Nej, det kan vi inte ens stava till ;-)

Ewa sa...

nej jag ser det ;-)