lördag, november 26, 2011

ett kul gäng

Sarah, Marie och Erica har varit här och tränat idag. Det är så roligt att de hittat varann och hjälper varann, med både glada tillrop och en del gliringar ;-) jag vet ju hur värdefullt det är med träningskamrater så jag hoppas verkligen att de här fortsätter att hjälpa varann.

Erica hade bra tag i Mimmi idag. Förra gången fick vi backa bandet och bryta igenom isen igen, men idag körde Erica helt själv och hade Mimmi i hand hela tiden. Det är ingen enkel hund men det gör det bara roligare när Erica hittar knapparna. De jobbade bra idag - båda två.

Sarahs Grå har varit sjuk så han fick bara ett kort pass. Eftersom han var ovanligt timid och lugn tyckte jag att Sarah skulle dra upp tempot lite. Aldrig är instruktören nöjd ;-) Lite fusk med stoppen idag också men idag visste han vad vi menade när vi påminde honom.

Marie och Sture har kommit en bra bit med fösningarna men det fattas en pusselbit. Efter att ha kört ett pass på baggarna flyttade vi över till tacklammen och där får man ingenting gratis. Jag ska inte ta åt mig äran att ha planerat så bra, men det blev verkligen en toppenträning. Plötsligt kunde vi sätta Sture i den situation som är jobbig och få honom kvar där - och han fick se att det inte var något att få panik över. Här gällde det att glida upp på sidan och hålla styrning på gruppen - utan att gå upp och stoppa. När vi dessutom satte på en lång lina så att vi kom åt att korrigera honom ordentligt hände det grejer. Så roligt!

På förmiddagen såg jag en ny stjärna tändas. En sjumånaders border collie var hit och fick testa lite, så att de kunde få lite råd inför vintern. Det var en trevlig liten tik som snabbt kom på att det var fräckt att flytta djur och att hon kunde hålla dem till människan. Kul! De ska gå kurs nästa år och det ska bli spännande att se vad det blir av den lilla fröken. Rom fick förevisa lite, annars har han bara fått göra vanliga jobb - det är ju bara han som sköter dem nuförtiden, när Zeke vilar. Bud var med och var vaktmästare när lilla tiken körde och han är ju för söt. Först höll han fåren i närheten av henne, sedan flyttade han ut och hade koll på lite längre avstånd. Jag fattar inte att en hund som har så dålig känsla själv kan vara så otroligt bra på att känna av relationen mellan en ny hund och fåren <3

Zeke vilar. På promenaderna studsar han jämfota och så många steg i skritt blir det inte. På måndag åker vi till Redog i Västerås. Otrligt spännande ska det bli!

2 kommentarer:

Helénes klotterplank sa...

Kul att det går så bra för tjejerna, men så får dom proffshjälp också ;-)Lider med Zeke (och dig) det är inte lätt att hålla en arbetshund "off" Håller tummarna för en snabb, smärtfri och hållbar läkning

erica sa...

Tack Ewa!! :o) Hoppas det går bra med Zeke imorgon!!