fredag, december 16, 2011

oväntat

Idag har jag och Zeke varit till Redog på återbesök. Stefan hittade ju några krånglande muskler och felaktiga rörelser senast. De där rörelsestörningarna förvarnade han om att vi skulle behöva jobba med - benmanschetter och så småningom threadmill för att lära Zeke gå "riktigt" igen och använda musklerna som det är tänkt...
Jag har svårt att se om det blivit bättre eller sämre, Zeke är sig inte lik. Han har liksom slutat hoppas att jag ska ta med honom :-( så istället för att hoppa jämfota vid dörren går han och lägger sig. Typ. Något bättre "sting" i steget har jag sett inomhus men det kunde lika gärna vara önsketänkande. Så idag var det upp till bevis.

Vi knallade fram och tillbaka och Stefan försökte hålla sig för skratt. Han sade något om att det "studsar saker mellan öronen på honom". Zeke gjorde med andra ord sitt bästa för att ge ett piggt och vaket intryck ;-)
- vad ska vi göra nu
- du ska gå
- jaha, bara gå?..... jag studsar lite också, det gör väl inget <3

Efter några vändor i alla möjliga gångarter, de flesta egenuppfunna av en liten fjällko som var glad att stå i centrum, sade Stefan att det var otroligt mycket bättre :-) Istället för ett ordentligt rehabprogram sade han att rörelsestörningen var borta :-), att det som gör att jag tycker att Zeke inte går riktigt, riktigt rent, sitter mellan nacke och skuldra och att han behöver ytterligare ett par elbehandlingar. Om det funkar för Maria ska jag fortsätta låna Novafonen och behandla själv, han behöver stretchas lite i den stela muskulaturen runt nacke/skuldra - och sedan kan jag sätta igång honom lite försiktigt. Stefan har skrivit ut honom som friskförklarad och om jag vill att han tittar på honom innan jag kör igång honom ordentligt så gör han det... Annars är vi på banan nu!

Vilken överraskning! jag som nästan anmält mig till Falu Djursjukhus som ska öppna rehabavdelning i januari ;-) Nu gäller det att hålla sig kall och fortsätta ta det lugnt till de där sista stela musklerna fått en match. Sedan blir det hållna tummar för att han håller... men skulle han inte göra det så vet jag i alla fall att jag gjort vad jag kunnat. Och det känns jäkl-t bra!




2 kommentarer:

Anonym sa...

Jippi!!! Oh, vad skönt!!

Anonym sa...

Vilken härlig julklapp i förskott!
God Jul Ann-Jeanette, Rayo o Rico