måndag, maj 12, 2014

ganska hektiskt

De senaste veckorna har det varit lite körigt... Till exempel så fick vi tillökning av den här rara tjejen
Fours syster Peg har varit här på träningsläger. En fantastiskt rar liten hund med en härlig inställning, men ack så svår att förstå sig på i vallningen. Nu har jag kört henne intensivt i två veckor och idag åkte hon hem till husse för att vila upp sig och ha tråkigt, så kör jag en vända till med henne om en vecka eller två. Mycket bättre har det blivit men fortfarande långt, långt ifrån en arbetshund bland grisarna. Nåja, jag är ganska envis av mig så jag har inte gett upp projektet ännu, men nu behövde hon smälta intrycken ett tag.

Four utvecklas i raketfart. Däremot går inte allt i raketfart längre när han tränar utan nu får även hjärnan vara med. Igår var vi i Bråfors på klubbens kursdag för utställar-ekipage. Rom ställde ut får till de andra kursdeltagarna och Four tränade hämt, att gå på de djur han blev visad trots statistfår i fålla, lyssna och koncentrera sig trots att andra tränade och allt möjligt annat. Han var ganska mör efter en sådan dag men oj, vad han lärde sig mycket :-)

Rom mår bra. Det ska han helst fortsätta med av flera skäl. Ett är att vi nästan har slut på försäkringspengarna och det är ett halvår kvar på försäkringsåret... Men det ska ju inte vara någon fara om han bara ska gå på kontrollerna och skulle det hända något får jag gräva djupt ner på någon kistbotten...

Jag har startat min nybörjarkurs. Tredje gången ikväll, de två första hyrde vi in oss hos Ewa J men idag var vi här henna. Både får, hundar och förare skötte sig över förväntan. Det är så roligt att följa dem och det är så häftigt när vi får ett Halleluja moment.

Nu ska jag bara beta av några dåliga samveten som att göra klart för deklaration och annat... Men det får som vanligt bli en annan dag.


Inga kommentarer: