måndag, november 26, 2007

djurskyddsinspektion

Idag har djurskyddsinspektör Katarina från kommunen varit på besök och tittat på djur och stallar. Det var inga anmärkningar som hon nämnde i alla fall, vi får väl se om det kommer något i rapporten som kommer tillsammans med fakturan. Tintos tumör vid ögat ser ju äcklig ut och det visade sig att de fått in en anmälan från en "bärplockare" och de hade varit ut och tittat på den tidigare. Verkar det inte märkligt att man som djurägare inte får veta sådant? Nåja, jag förklarade vad som sagts på ATG-kliniken och att tumören inte växer längre och med det lät hon sig nöjas. Tinto-tanten är ju i fin form och är lätt att hålla i gott hull så det verkar vara segt virke i henne.


En annan som det verkar vara segt virke i är Tam. Han är fräschare än på länge, busar med Zeke och springer vida omkring på promenader. Han har fått tillbaka pälsen på örsnibbarna och han fäller inte lika hysteriskt längre. Dessutom har han fått lite mer hull igen. Skrutten... Idag har han jobbat hos tjurarna, jag har inte hjärta att låta Zeke ta över på heltid - Tam får ta mockningspassen och han studsar av glädje när vi går dit.


Bud är också fräsch, i alla fall av och till. Förra veckan hade han ett skov och då såg man att tassarna ömmade men nu har det kommit mer snö som säkert gör det behagligare för honom och han pinnar på igen. Apropå snö så ligger den stollen ute i snövädret - utanför den tomma hundkojan - och blir helt översnöad. Han är en riktig utehund.


Det var intressant att det var så många som erbjöd sig att ta sig an rollen som förste sparkare på mig. Två är ju inte jättemånga men ställ det i relation till antalet kommentarer så...

Inga kommentarer: