måndag, november 26, 2007

äntligen

Idag hämtade Helen och Tomas sista baggen. 7lio har stått ensam i baggboxen sedan i torsdags och jag hoppas att han blev glad över att få nya kompisar. Snart kommer det några åsenfårbrudar till honom också så då kanske han förlåter mig för att han fick stå kvar själv ;-) Nu har vi de 14 betäckta tackorna inne, de går ut och in som de vill på dagtid och är instängda på nätterna. Träningsgruppen är 7 djur och de har fått nyhalmat i sitt lilla hus idag. De går ute dygnet runt men har sitt lilla grishus att krypa in i. Det är skönt att det bara är de grupperna kvar, det blir lite mer rejält än att ha fyra grupper med några får i varje... Nu hoppas jag att baggarna gjort sitt jobb och att tackorna nedkommer med sisådär 25 lamm i månadsskiftet februari/mars. Gärna bara sådana här sötnosar:

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det är fler än du som hoppas!
Tyra och Lexa tex.

Anonym sa...

Ja djurskydds inspektioner är väl vad det är ;-) de måste ju kolla allt folk anmäler om det så är en fis på tvären. Å sen e de bara för djurägaren å betala ;-(
vi hade så himla fin kontakt med den gamle inspektören här men så flyttade hon till Lund å den nya har vi inte sett röken av än. Den gamla ringde alltid om det var nått på gott eller ont. I efterhand kan man konstatera att hon måste ha varit en liten j...l på å jobba för ALLA hade god kontakt med henne ......!
Hmmm om det inte kommer små godingar från tackorna vad kommmer de då????? ;-) Hoppas med på små godingar, sisådär 10 st iaf ;-) har bara sett att baggen har provcyklat men han sköter väl sin syssla lite diskret kanske ;-)
Ha de,
Kitty