söndag, november 18, 2007

träning

Idag har vi varit hos Ewa J och tränat. Det var förutom vi; Heléne med Lexa och Tyra, Majsan och Rex, Ewa och Tea och när vi var nästan klara kom Maria och Isa.

Vad roligt det är att följa Heléne och Lexa nu. Jag vet att jag skrivit det tidigare men det är verkligen så med unghundar. Som Lexa har mognat sedan jag såg henne sist! Nu föser hon så lugnt och kontrollerat att matte kan fotografera samtidigt - det var det verkligen inte tal om sist jag såg dem ;-) Över huvud taget verkar flams- Lexa ha mognat. Hon är mycket mer seriös och hon lyssnar uppmärksamt och vill verkligen göra rätt, det resulterar dessutom i att hon gör mycket mer rätt :-) Jag förmodar att foton snart finns att beskåda på http://www.elgemyr.se/

Majsan och Rex körde ett par pass och det såg lugnt och kontrollerat ut. Rex var lite förvånad över att fåren var som förbytta (vilket de också var till viss del eftersom Ewa slaktat några av de gamla fåren och hade med tre nya individer - flocken uppträdde helt annorlunda och stannade till och med upp och kollade av hundarna ibland). Rex såg ut som om han andäktigt smög på tå för att inte skrämma iväg dem.

Ewa och Tea tränade på läxan de fått hos Peter. Tea jobbade på men hon blir väldigt påverkad och lite sur av att få så mycket kommandon och styrning. Hon tycker att hon kan det där minst lika bra utan hjälp från Ewa... Envishet, envishet och envishet gäller. Samt en och annan tydlig uppsträckning för efter en sådan gick Tea kalasfint.

Lillehund samlade pluspoäng idag. Han föste och fråndrev och bara ett par gånger var han på väg att glida upp för långt på sidan. Jag har städat bland visslorna och försökte verkligen hålla dem renare och dessutom inte vissla så hårt. Det går sådär med det där sista ;-) men det känns behagligare. Eftersom han tramsade med ett par högerkommandon så avslutade vi med lite cirkelträning. Det har vi inte ägnat oss åt på evigheter men idag gick det riktigt skapligt. Svårast var att starta till höger från klockan åtta - han gick rätt håll för det mesta men han fuskade med rörelsen. Även vänster från klockan fyra krävde en del press men han löste det. Dessutom höll han huvudet kallt och fortsatte på cirkeln med stödvissla även mitt bakom djuren - där har han tidigare gärna stannat eller sugits in mot djuren. Det går bevisligen framåt! :-)

Imorgon är det jobbardag igen. Ska bli riktigt skönt med lite vanliga rutiner. Det är jätteskönt att det kommit lite snö eftersom det inte alls är beckmörkt ute. Knappt någon novemberdepp alls. Tänkbara orsaker: snö, Zeke och resa.
Avslutar med en bild av en hotdog som vi hittade på Teneriffa:
:-)


1 kommentar:

Anonym sa...

Jodå, jag ska försöka lägga ut bilder på bloggen från gårdagens träning i kväll. Orkade bara inte i går. För om inte du drabbats av november depp så har jag. Zeke och du jobbade verkligen finfint. Han tycker nog det är skönt att du är hemma igen. Hoppas verkligen på att ni kan vara med på söndag. Tycker det är så intressant och roligt att få delta i och följa träning och utveckling av olika ekipage. Ha det bra så länge/Heléne