söndag, november 25, 2007

medlemsmöte och träning hos Peter

Igår hade vi instruktörsmöte, medlemsmöte och medlemsfest på Pensionat Udden. Trevligt! På instruktörsmötet avhandlades årets kurser och nästa års aktiviteter planerades. Själv lutar jag åt att bara ha en nybörjarkurs 2008 men vi får se hur det blir.

I morse åkte jag och Lillehund till Peter för lite träning. Heléne och Lexa var redan igång när vi kom men Ewa var sjuk, stackarn. Lexa jobbade mycket med flankeringar och sedan med fösningar där hon behövde styra upp fåren - det är inte så himla lätt när man precis lärt sig att man ska hålla sig bakom fåren och inte göra inrusningar ;-) Plötsligt ska man styra också - uatn att få gå upp mot huvudena :o)

Vi har i alla fall roligt när vi tränar:



Men ibland undrar man ju vad de håller på med...

"Jaja, jag vet att du sade ligg men jag ska ju ändå upp snart igen". Notera att Lexa kan ligga ner nästan utan att magen tar i marken ;-)
Lillehund skötte sig hyggligt bra idag. Han blir konfunderad och lite låg när jag pressar honom i 25:an och det plötsligt inte räcker att vika bort huvudet, men ute på större ytor gjorde han verkligen så gott han kunde idag. Vi avslutade med ett trixigt hämt med framdrivning i skarp vinkel ur draget och han gjorde det så fint :-)
Vår hemläxa (hm, min menar jag): Befäst "hotet" i pressade lägen och lägg vissla på det. Träna cirkel och korta fösningar, ställ krav på flankerna. Växla med långa fråndrivningar där han inte får glida upp för att vända djur (det svarar han kalasbra på), låt honom inte tassa fram på framåtkommando/vissla. Dessutom behöver jag någon som sparkar mig därbak ibland... Det har jag kommit på själv, så det ingick inte i läxan ;-) Idag när vi fick en svår uppgift med det där sista hämtet så glömde jag bort att fokusera på hur och vad jag visslar... Hur svårt ska det vara??? Plötsligt så hörde jag diverse konstiga små signaler som inte betyder någonting... Eller betyder en hel massa olika saker... och de signalerna kom ur min vissla... Märkligt!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jahaja så du har med en sån däringa vissla med konstiga ljud i. Har ju försökt köpa en med korrekta ljud i men inte hittat nån´......
//Kitty

Anonym sa...

Åtar mig sparkarsysslan.
Den är jag rätt bra på ha,ha,ha.
Heléne

Anonym sa...

På Mix Megapol i morse uppmanades Anders Timell att ta en vit vecka, eller vita 8 timmar...
Hmfr, här verkar det festas titt som tätt nu... ;-) Det gör ni RÄTT i! Men jag håller med, skumt att bo på hotell när man nästan är hemma liksom...
Läste både din och Helénes blogg om vallningsträningen. Ni har verkligen mycket avancerade läxor. ;-)
Kommer hemskt gärna och är med och tittar och tränar lite med er. Tack för inbjudan. Men säg, vilken helg festar du inte så jag kan komma?
Hälsar Mackan
som ska till Tallinn i helgen...och ja, festa lite faktiskt.

Mona sa...

Tänkte just anmäla mig till sparkandet men Heléne hann före. Tänkte jag skulle komma igång med visslandet, jag kanske också behöver en spark. Men jag är rädd att upptäcka att jag också har råkat köpa en sån där vissla som jobbar själv.
Egentligen skönt att ha festat klart så man inte behöver jobba med det också.

Anonym sa...

Hej Ewa, jag är också duktiga att sparka, så jag kan ställa upp nu under vinterträningen. Jag har bara ett krav att du sparkar tillbaka när jag gör fel, och du vet även solen har sina fläckar så även jag kommer att göra fel ibland, men bara ibland ha ha ha ha. Från det ena till det andra 7ilo fanns sig väl till rätta i baggflocken // Helen