söndag, september 21, 2008

the black pearl

Nu är Mackan tillbaka från semestern så nu börjar det bli dags att avslöja Svarta Farans, även kallad The Black Pearl, identitet. Men först över till en helt annan pärla:

Movallarens Rom: 6 månader idag; lång, gänglig, 14,5 kg tung, cool och med en stor önskan att vara till lags. Vallar får med en ljuvlig inställning och rörelser som får en dra djupt efter andan... Så här kan det se ut, bilder från dagens träning:
å så en flank, här är det Heléne som fotograferat: Heléne har förresten gjort ett litet bildreportage om dagens träning, det hittar ni här: http://www.blogtown.se/blog.php?date=2008-09-21%2020:20&id=tyra
Riktigt nöjd är jag med Rom just nu - eller fortfarande kanske jag ska säga ;-)

Zeke skulle träna bana och idag var det i alla fall inte min (brist på, enligt somliga) syn som gjorde att vi inte prickade grindarna. Ett rejält drag åt alla håll plockade fram öronpropparna på Zeke och han hade ingen lust alls att ta styrning. Det blev bättre, men han skrämde får så hej och hå... Vi delade och höll grupper eftersom vi fick för oss att Ewa och Tea skulle träna på en mindre grupp för att få fram lite mer spring i djuren. Då ställde jag och Zeke en annan grupp mitt i den rektangel som var banan så att det blev ännu mer drag. Efter banträningen gick vi igenom lite sortering eftersom jag tror att det är en bra övning för Lexa just nu. Jag blir inte ett dugg förvånad om de sorterar som om de aldrig gjort annat när vi ska träna där på torsdag ;-) Lexa gick förresten riktigt, riktigt fint idag. Nu sitter snart hämten och sedan kommer de att sopa rent i IK-1. Rex var ännu olydigare än Zeke idag så Majsan överlät honom åt reservföraren (undertecknad) och idag sprang han bara till mamma en gång, annars jobbade han helt ok med mig.

Och så den andra pärlan. Det är en Peugeot 307 SW. Det där med SW är viktigt eftersom den modellen inte har något traditionellt baksäte utan tre separata stolar som man kan flytta runt som man vill. Den går att göra sjusitsig men i vårt fall har vi gjort den tresitsig. På det sättet slipper jag köra väskor och matkassar i baksätet utan har en tom golvyta bakom förarstolen. Dessutom har den glastak och lite annan kul utrustning men viktigast är att vi åker bra i den - både jag och fyrbeningarna.

Nu är det dags att hoppa i säng. Startlistorna till SM är nästan klara och Hussen har kommit hem, så nu återgår livet någorlunda till det normala igen ;-)

8 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för kommentaren. Konstigt att jag inte känner detsamma?? Är van vid full fart, stängda öron, packade får, spring och stress. Är det en ny Lexa eller bara en tilfällighet?? Tiden får väl utvisa. / Heléne

Anonym sa...

Aha!! SW !! Sån provkörde jag och valde mellan när jag skaffade Renåtten! Men SWn var lite dyrare då. Snygging! Ja, de blir fina bredvid varandra om de är rena någon dag och vi träffas. The Black Pearl och Skruttibangbang.
Men de är kämpiga att hålla rena de där svartingarna...hihi

Anonym sa...

PS. Vad söt Rom är!!
Jag har nyss varit i Venedig. Det kan du döpa nästa hund till.

Eller just ja, du kallar honom Råm. Jag har en ny favvodrink med Rom!! Det är Mohito! Slurp smask. Drack några (för många) i Italy
Recept på Mohito:

http://home.comcast.net/~eltonmohito/mohito_recipes.htm

Anonym sa...

Det kanske var taskigt att bygga en trång bana med mycke drag.
Fast jag fick väl igen för det.
Helt plötsligt får ni som ni tyckte en liten hämnd och knyckte en del av min grupp.
Tea skulle minsann få springiga får och mycke drag år alla håll.
Det är det som är så bra med mina tränarkompisar att dom så gärna ser till att träningen ska bli så bra som möjligt.
Var kul att få se Rom.Jag njuter än,vilken känsla.
Ewa o Tea

Anonym sa...

Ska bli så kul att få se Rom och alla hans syskon. Hoppas matten har lite krafter kvar efter allt jobb med SM.
/ Lisbeth

Anonym sa...

Oj här kommer ett stort GRATTIS till den lille hmm rätt store Rom (ett par dar i efterskott ...)!
Å kul att han funkar bra i vallningen ;-)
Du den där bilen verkar ju skithäftig ju ;-)
Kitty å flåcken

Anonym sa...

Woow! Rom verkar cool! Hoppas det snart dyker upp en Rom-the-movie här i bloggen!!

Ha de gott
Linda

Anonym sa...

Vilka härliga bilder på Rom !!
Det ska bli så roligt att få se honom snart.
Vi släppte de tre systrarna i går och det är såååå himla kul att se dem in action!!
Det är nu snart det roliga börjar på riktigt !!!
Kram från "mormor"Anita mamma Trixa och syster yster Kim