fredag, september 12, 2008

Lätt hysterisk

Desperationens vindar blåste över det lilla nybyggda huset på åkrarna när jag upptäckte att SIM-kortet i telefonen lade av med en litet tyst Blipp. Då syftar jag på den där telefonen som förutom att den är snygg håller reda på i stort sett hela min tillvaro med en tämligen omfattande telefonbok, påminnelser om sådant jag inte behöver komma ihåg för det har jag lagt in i telefonen, det kollas mail, det rings och det sms:as flitigt - i synnerhet som vi är mitt i planeringen av SM Får... Förutom det så hade den under några veckor även vikarierat för hemmatelefonen i alla ärenden som kunde hamna i en växel. Hemmatelefonen har sedan åskan (och åskskyddet från Belkin som jag inte är så imponerad av...) bestått av en grå telefon med nummerskiva och så fort de säger "tryck 1" så är jag borta.
Åter till den fina, vardagsviktiga telefonen och det döda SIM-kortet. Jag gjorde rent kontakterna till SIM-kortet, jag klappade på den, jag startade om den otaliga gånger men den var död. På lunchen hastade jag till närmaste Teliabutik (som för övrigt hade flyttat så jag fick gå runt på stan och leta efter den...) och bad den unge mannen bakom disken att bli min hjälte.
- Får den ingen kontakt alls med kortet?
- Nej, det står "sätt i SIM-kort"
- Ja men då går det inte att komma åt informationen
- Jo, det måste det göra... (vädjande)
- Men har du kollat att du inte har sparat i telefonen då? Du kanske har allting där?
- Nej, det har jag inte kollat. Det är lite svårt när det inte går att starta den. Men det kan jag aldrig tänka mig! (först irriterad sedan olycklig)
Unge mannen bytte SIM-kort, startade om telefonen och sade -jamen, här har du ju dina kontakter!
och tänka sig - de fanns där. Och påminnelserna låg kvar och... ja, än har jag inte saknat någonting.
Vilken lycka! Gissa om jag letade efter funktionen "säkerhetskopiera" sedan...

Den grå telefonen (som somliga knappt tror på att den finns) har fått en ny kompis. Lagom till gårdagens telefonmöte köpte jag en ny trådlös telefon, utan att ägna en tanke åt att den behövde laddas i 7 timmar innan man började använda den. Telefonmötet fungerade ändå och jag hoppas att det var vanlig taxa till telefonnumret vi ringde eftersom Den Fantastiska Och Oumbärliga Mobiltelefonen fick rycka in igen.
Snart kommer det ett blogginlägg från DFOOM med bild av den grå.

2 kommentarer:

/barbro sa...

Har du pratat med din telefon om att byta? Sånt brukar ju straffa sig...

Ewa sa...

Nja, Den Ratade Telefonens Hämnd har jag ju fått erfara så när jag sneglat på nya modeller har jag försökt att vara diskret...