torsdag, september 04, 2008

och som omväxling; lite träning. Matblogg?

Hussen suckar ibland över att jag aldrig är hemma. Den här veckan är inte han hemma och då har jag verkligen farit runt. I måndags hade vi kurs - toppentrevligt. I tisdags tränade vi på nöt och var euforiska. Igår var Gunilla här och tränade (då var jag förstås hemma...) och ikväll har jag och Heléne varit på Forsa gård och tränat. Både igår och idag har jag hunnit landa (och somna - i alla fall idag) framför Idol så jag känner mig nästan som en hemmafru ;-)

Dagens träning var toppenbra. Strukturerad och en tydlig plan - exakt vad jag behöver. Dessutom var den ett sorgligt exempel på hur kass jag är att pricka grindar... Nåja, nu var det träning och vi tränade på det vi är dåliga på. Hämt på nya djur - hunden ska hålla sig lugn (fungerade riktigt skapligt) och att hålla sig på banan och fortsätta jobba oavsett om saker och ting inte gick som jag tänkt. Det gjorde de inte ;-) Eftersom vi gick banan flera gånger blev det även lite träning på det som går bättre; hämt på djur som Zeke upplever att han har koll på - riktigt bra, Zeke föser/fråndriver djur alldeles fantastiskt fint ända tills jag börjar styra och delningarna är faktiskt klockrena.
Lexa tränade mest hämt och till slut fick vi till ett hämt där hon tänkte ut från djur hela utgången och vips, då stod fåren kvar och de fick ett lugnt upptag och en fin framdrivning. Det blir till att kräva den attityden och det tålamodet i utgångarna ett tag nu.

Svarta Faran var full med hundar; Bud var med för att samla fåren och dela av dem (Zeke skulle ju träna på nya djur) och Rom fick köra ett pass i stora fållan. Bud gjorde väl lite som han ville men i det stora hela fungerade han bra och han var sååå glad att få vara med. Rom plockade fram sin allra allvarligaste sida och hade mycket att fundera på. Han skötte sig jättefint men kändes lite onödigt pressad så jag ska fundera på om han ska vila eller om vi ska ut och röja lite ;-)

Imorgon har vi ingen träning inbokad men det kan förstås ändra sig...

Nu ikväll har jag ägnat mig åt avancerad matlagning. Jag tinade upp en påse omärkt kött, gissningsvis är det lamm så jag kryddade därefter. Fräste på det med lök, soya, vitlök, lite vin och mycket kryddor och gjorde en reduktion som kockarna brukar säga. Själv brukar jag säga att det kokar torrt ;-) sedan fick det puttra i creme fraiche och nu luktar det förföriskt gott. Det får bli morgondagens matlåda. Det där med att fuska med att märka påsarna känns så självklart när man lägger dem i frysen (det syns ju tydligt vad det här är...) men sedan står man där med en klump som kan vara vad som helst. Mer spännande så ;-)


Nu är det kväller här i byn. Helt kolsvart ute - lite deprimerande....

Kul förresten att ni gillar bilden överst på sidan. Jag inspirerades av ett par andra blogger-bloggar och tänkte att min sida också behövde en ansiktslyftning. Bilden är tagen från telefonkullen i Skottland - enda sättet att få mottagning på mobilen är att ta en redig promenad dit upp. Sedan får man vänta med att ringa tills man återhämtat sig - annars finns det risk att man får rykte om sig som flåsare...

1 kommentar:

Anonym sa...

Tack för i går! Riktigt kul! Personligen gillar jag strukturerade träningar med utsatt mål. Bad habit, förmodligen. Tappar lite gaist om träningarna är på en höft.
Tycker du och Zeke går riktigt bra. Men varför vara nöjd med bra när det finns bättre?? Och ni har ju kapasitet och förutsättningar. Har funderat lite vidare. Vad sägs om en cross i framdrivningen, slalom fösning mellan en kon rad, fösning in i fålla och tajta (och då menar jag tajta) linjer. Ja, har kluras det. Allt för att säkra plötsliga situatuonen.
Åsså min cirkel förståss.
PS. Blev inte ett dugg impad av er delning ;-) #fniss# DS
See you / Heléne