söndag, november 01, 2009

NN-1

Nu har vi debuterat i NN-1 också. De senaste åtta dagarna har erbjudit lite varierande tävlingar kan man säga. Förra lördagen startade jag Rex i IK-1, dagen efter startade tio år yngre Rom på VP, igår startade Zeke VP nöt och idag var det NN-1. Om två veckor ska Zeke starta IK-2 på får, jag tror att vi behöver träna lite först...
Idag startade vi sist och kvigorna hade ledsnat lite så det fanns inga gratispoäng att hämta. Vi började med att ta ut djuren ur fållan, fösa iväg dem genom ett grindhål och upp till utställningen där en funktionär höll dem kvar på plats under tiden som förare och hund gick till stolpen och sedan hämtade man, drev genom samma grindpar som på fösningen, till öppningsbara grinden och sedan upp och in i fållan. Kul! 104 poäng skrapade vi ihop. Det var en kviga som försökte sticka några gånger så att vi var tvungna att vända tillbaka henne och ett par kompisar och sådant kostar förstås. Dessutom styr inte Zeke upp framdrivningen riktigt som jag vill. Han går upp på sidan och trycker på rätt djur, men inte tillräckligt för att de ska byta riktning. Sex poäng kostade den bananen... Men han jobbar bra! Håller ihop djuren och håller dem i rörelse helt själv och trycker på rätt djur. Det ska bli jätteskoj att träna lite mer på nöt nästa år, målet är förstås NN-2.

Helgen har varit toppentrevlig. Vi fick våldgästa Petra och Johan och förutom tak över huvudet och en riktig säng så fick vi mat och trevligt sällskap. Toppen! Hoppas att jag får tillfälle att bjuda igen :-)

4 kommentarer:

gail sa...

NN2 är ännu roligare, det finns många bra ställen att tävla på. ingela uhlås har alltid bra tävlingar och åby gård så klart.

Anonym sa...

Bugar och grattulerar.
Heléne

Mackan sa...

Men vad duktiga ni är!! Stod du bortvänd från honom..? ;) haha

Stort GRATTIS igen!!!
Börjar bli det enda man skriver i din blogg nu...hihi

Rosso fick gå in till får i helgen. Såg bra ut och ska bli roligt att börja träna honom.

Anonym sa...

Hej Ewa.....
OCH GRATTIS så jättemycket.
Ni är duktiga. Lycka till i ditt fortsatta tävlande.
Yvonne