söndag, november 15, 2009

vilken helg

Södra Dalarnes Vallare har haft en bra helg i Vallsta. Igår vann Chrille och Peter kom trea.
Idag kom Chrille tvåa och både Helen och Peter var över 90 poäng (91). Oj, så bra!
Res- och träningskamraten Heléne och Lexa debuterade i IK-2 och tog sig runt banorna båda dagarna (jätebra erfarenheter för dem) och särskilt igår var det inte lätt. Vi tävlade på tacklamm (texelkorsningar) och de var inte lätta.

Igår tappade jag och Zeke fåren av banan (!) Det händer inte ofta men de sprätte iväg precis när de kom in i delningsringen och vips var de spridda över banan. Trist men sådant som händer. Jag lade ner honom på utgången och vinklade ut honom och det var rätt medicin, vi hade 44 på hämtet ändå. Sedan hade vi tappat typ 13 på fråndrivningen.

Idag var lammen lugnare. Zeke hittade ut fint utan att jag behövde slå ut honom - stor framgång. Fullt på utgången, -1 på upptaget och -3 på framdrivningen. Jag höll ner Zeke hårt och det kändes som en kamp hela rundan. Istället för den där härliga känslan när föarare ch hund samarbetar kändes det som det var jag mot hunden. Zeke var väldigt avvaktande hela fråndrivningen men han lydde och vi var på linjen för det mesta. När vi kom till singlingen förmodar jag att jag lät lite het när jag drog in honom för att drog iväg efter det stackars singlade lammet och röjde, den manövern kostade 6 poäng, fållan gick bra och jag blev mäkta förvånad när det visade sig att vi hade fått ihop 86 poäng :-) Jag tror att det räckte till en tolfteplats.

Vi bodde på ett underbart och billigt vandrarhem, Trollbo, med jättefina lokaler och vedeldad bastu. Underbart efter en dag i regn och snöglopp.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Kul läsning om Vallsatävlingen!! Lammen är inte lätta, ha,ha. Vi var där på IK1 tävling i somras, passade inte Roy iallafall. Han blev superhet.....
HM, så kattungen är kvar, todde han flyttat till Kicki!

Anonym sa...

Tack för trevligt sällskap och grattis till en fin fina söndagsrunda. Det gjorde ni bra!!
Heléne och Lexa

Anonym sa...

Grattis till söndans runda! Fina poäng, synd jag inte stod kvar & kollade hela racet :D

Tackar så mkt för hälsningen. Ja nu håller vi tummarna för Laddis. Vi har inte tid att vila mer, vi måste ju hinna ikapp husse & Dell inför nästa år.. ;)

Pussa på Rom!

Linda & Lad

Anonym sa...

Var nog lite väl snabb att döma ut dom. Igår när man rörde mig lite mera så var dom istället väldigt varma. Tror inget funkar vidare bra när man bara sitter still en hel dag. Får testa ullsockor & lite extra tågympa nästa gång ;) Tack för tipset, hör av mig när jag behöver nya

Linda

Anonym sa...

Grattis! Där fick ni till det. Duktiga Zeke och hennes matte.
Ewa o Tea

Anonym sa...

"hennes matte"..... hmpfr. Skulle jag vara en Hon? Tea borde väl veta bättre, hon gillar ju mig, Guds Gåva Till Tikarna.
/Zeke-MAN

Anonym sa...

Min matte ber så mycket om ursäkt till dej Zeke.
Du vet väl hur det är.... Dessa människor har ju noll koll.
/Tea (din vän som är helt oskyldig)

Anonym sa...

ok, Tea du är förlåten. jag kanske pinkar på din matte för att hämnas ;-)
/Zeke

Mackan sa...

Vad duktiga ni är! Skumt när den känslan av motarbete infinner sig och så blir resultatet bra ändå. Lät som en helmysig helg med gott sällskap. :)