söndag, mars 20, 2011

jag mötte Jovi!

Mmmmm, strålande sol och hundträning med bästa träningskamraterna. Vad kan man mer önska sig? Kanske att lamningen kommer igång och går bra, men det ordnar sig nog med den saken.
Idag var en historisk dag. "Jesushunden" Jovi (som vi hört så mycket om men aldrig sett) uppenbarade sig. En trevlig liten gynnare som just kommit på att får flyttar sig om man går efter dem.
med bara lite god vilja kan man se både fin stil och ett avspänt förhållningssätt. Hennes matte säger att hon påminner om Rom som liten - och hon säger det med ett lätt bekymrat tonfall :o)
oj, vad händer här? Matten ser i alla fall glad ut, så det måste vara bra?

En annan hund som gör sin matte glad...
Irja jobbar fint. Det är bra att valpen ser och lär.. vilket inte var klockrent när de andra två var igång. Lexa och Zeke har en del gemensamma svagheter kan man säga. En sak är säker, flanker är inte riktigt deras förstaval...
men Lexa gör dem i alla fall.
Zeke däremot hade det svårt idag. Släppa?! åt vänster?! är du galen? - ja, matte blir snart galen! - jaja, då springer jag väl lite här då...
Idag kom alla hans sämsta egenskaper fram. Tur att han visade en och annan av sina bra också :-)
Lexa driver och flocken är fint samlad. Valpen ser och lär...

Så, varför har då Jovi inte fått vara med förut? Jo, av den här anledningen:
åksjuk är bara förnamnet. Idag hade Zeke sådan fart på fåren att hon blev åksjuk av att titta på... Annars kanske hon har sankt bernhard i blodet? jag tycker att hon har lite grova ben? ;-)

Visst ja, det bästa sparade jag till sist. Rom.
Han gick bra... Vi fick till ett par bra singlingar där han stängde väg och några där han traskade iväg med fåret. Vi jobbade på att inte packa ihop djuren och att han skulle trycka på rätt djur. Dessutom fick jag möjlighet att använda "Gå på!" vid några tillfällen och det var bara ett där jag behövde gå närmare för att han skulle ta de där sista stegen :-)

3 kommentarer:

Helénes klotterplank sa...

Då ska vi göra ett förtydligande. Zeke gjorde många fina saker och är en mycket duktig vallhund. Men bra kan, i vårat gäng alltid bli bättre och Zeke blir det. Steg för steg. Rom (staden, alltså. Hunden verkar inte följa den tesen, hi,hi) byggdes inte på en dag. Jag gillar Zeke. Vet inte riktigt varför men han berör på något vis.
Och då kommer vi till förtydligande nummer två.
Jag gillar Rom också. En mycket kompetent och utvecklingsbar hund med stor arbetskapacitet och härligt uttryck. Så det så! ;-)
För övrigt är jag rätt nöjd med dagen. Vi utvecklas, går framåt och framförallt har trevligt!
Tack för idag, vi ses snart igen.
//Heléne "träna mera, mera, mera", Lexa "våga vägra flanka" och Jovi "dregeltös"

Ewa sa...

ok, ett förtydligande till då. jag är också riktigt nöjd med dagen. Det kändes att vi fick träna på vårt (nåja, våra) grundproblem och det är väl bara att bita i det sura äpplet och försöka lösa dem.
Det är märkligt att Zeke lyckats vinna ditt hjärta, han är liksom inte riktigt din typ ;-)

Det är inte Rom heller men nog vet jag att du gillar honom. Hur skulle du kunna låta bli? ;-)

Lexa "Våqa vägra flanka" har gjort oerhört stora framsteg i vinter, det ska bli så kul att följa er i år.

Anonym sa...

Ja ni tjejer. Ni ska bara veta hur bra ni är med era hundar.Det är en ära att få träna med er. Om sanningen ska fram så verkar min vallplats locka fram något ur hundarna över lag.Fast det löste ni ju båda två!! Lilla Jovi ska bara veta vad som väntas hi hi..
Nöjd med dagen.
Ewa&Irja