lördag, mars 26, 2011

kaffe och stadgar eller träning? det är frågan...

Kaffe och stadgar eller träna hund en liten stund?... först kaffe och sedan lite hundträning och idag fick jag anledning att använda hundduschen igen och det var längesedan. Vi har fortfarande snö på åkrarna men där det är plogat är det nästan helt rent - och lerigt :-)

Åh, vad jag vill testa Rom på större yta nu. Han har svarat så bra på vinterns träning men nu vill jag se hur det håller på längre avstånd. Idag fortsatte jag med att se till att han är lös i rörelserna när jag förbereder delning - jag har min vana trogen använt honom lite för mycket att lägga tryck på djuren men han måste också kunna släppa och bara hålla sin kant om jag ber honom. Det ger just nu en hund som kommer in helt avspänd i luckan. Gilla! Sedan var det lite singling och han har förstått vad jag är ute efter, även om han fortfarande gärna söker sig framåt om tackan står still. Några innerflanker och korta hämt till punkter bredvid mig - sedan gick jag leende och hämtade nästa hund.

Zeke fick lite av samma medicin. Han surar inte ihop längre (och om han gör det så lurar han inte mig i fällan i alla fall) men han väljer fortfarande att fly när jag pressar så idag pressade jag honom, skickade på kort hämt och drog in honom. Gång på gång... De sista två korthämten såg inte så tokiga ut, fart hela vägen och stooort djup. Nöta, nöta... Han svarar blixtsnabbt på att vara lös före delning när han upptäckte vilken belöningen var. Han är ganska gullig...

Sedan blev det duschen för grabbarna och stadgar för mig. Kände att jag behövde uppdatera mig innan morgondagens årsmöte. Det blir en tidig morgon och jag hoppas tackorna har förstånd att knipa över dagen, eller åtminstone bara lamma om det är okomplicerat ;-)

Kom på att ni bloggläsare inte fått se den här bilden som jag lade ut på facebook häromdagen. Det nya objektivet ger hyggligt kort skärpedjup och det förevisar Zeke här. Kul bild tycker jag.

3 kommentarer:

Mackan sa...

Åh kan du träna än du. Vi har bara is på kvarnbacken. Tycker det är en jättehäftig bild på Zekemannen.

Jäklar vad impad jag är över Telias svar i din blogg! :D

Överlevde det lilla lilla lammet? Sötis med fläckar för ögonen! Banditen.

Ewa sa...

det kommer snart en bild av hur träningsplanen ser ut. Du behöver inte bli så imponerad av Telias svar. Även om det är ett smart sätt att bemöta kritik och klagomål där de uppstår så är det väl vad man kallar ett falskt behov... men jag har inget att klaga på :-)

Ewa sa...

förresten Mackan, glömde ju att svara om lammet. Nej, han överlevde inte - han blev jättepigg första dygnet sedan lade han bara av. Jag gissar att det var något organ som inte var färdigutvecklat.
Nu när jag fått friska lamm på 3 - 3,5 kg ser jag ju hur otroligt liten han var.