söndag, juni 19, 2011

tillbaka i verkligheten

Jag har förstått att den avslutande meningen i förra inlägget, "förhoppningsvis kommer det något inlägg från mobilen" väckte viss irritation efter total radiotystnad -eller bloggtorka - i tre veckor :-)

Jag försökte i alla fall skicka ett inlägg via epost - med den här bilden, så att ni skulle se att det inte gick någon nöd på oss. Jag har fått påtalat för mig att det inte var sådana rapporter som förväntades. Min epost i mobilen fungerade inte, jag vet inte om det var någon inställning som inte var ok och jag hade ingen lust att reda ut vad det berodde på, så vi tog oss en off-line semester. Så - ni ska få en rejäl reserapport senare. Här kommer kortversionen:

Vi har haft så roligt! Sett mycket mer av Skottland än tidigare eftersom vi åkt till tävlingar både runt Invereness och Aberdeen. Vi fick hjälpa till med praktiskt arbete, allt ifrån att samla en hill till att flytta Tjuren. Vi har faktiskt inte toktränat. Både Zeke, Rom och Suck har varit halta, vilket kändes som onödig stort bortfall. Zeke fick en tagg i tassen andra dagen och inte förrän hemresedagen tror jag att vi fick ur taggeländet. Nu har halva trampdynan släppt så han är fortfarande halt, men nu tror vi att taggen är väck. Rom sprang bort en klo så hans sjukledighet blev bara en halv dag, Sedan har han sprungit på. Suck gjorde en otroligt fin och imponerande hilltrial med dubbelhämt, men en stoppsladd för att stoppa en tacka före grinden orsakade en muskelskada. Otroligt trist men huvudsaken han är ok till höstens stora tävlingar.
Första helgens hilltrial var mäktig. Första utgången var 900 m... Det finns några bilder på Mosses blogg, men det är svårt att se HUR stort det var.
Andra helgen tävlade Rom. På lördagen lyssnade han inte (!) så jag gick av, men på söndagen gick han fint. Vår delning och fålla belönades dessutom med hundmatssäckar och en pokal (vandringspris). Fräckt va?! Det står ett gäng skotska namn på den där pokalen och där ska vi vara med...

I Danmark när vi var på väg hem fick vi besked om att helgens tävlingar var inställda. Jag lovar att det var mest lättnadens suckar i den bilen... Plötsligt kändes en hemmahelg väldigt välkommen. Efter att ha studerat tävlingskalendern och sett hur få tävlingar det finns inom normalt avstånd, har jag suckat men inte av lättnad. I stället för tävlingar ägnades helgen åt en riktigt rolig lördagskväll i Säterdalen med åttiotalsafton och mycket folk och idag slank jag och Rom iväg till Heléne och tränade lite. Det var roligt. Helen och Marie var också där, så det var ett helt gäng unghundar. Fina unghundar som jag tror ägarna kommer att ha riktigt roligt med framöver... Min kamera var kvar hemma - jag har ganska många bilder att gå igenom ändå, men känner jag Heléne rätt så ligger det snart bilder på hennes blogg.

I morgon är det kursdags igen. Det ska bli roligt att se vad som hänt de här veckorna som vi haft uppehåll.

4 kommentarer:

Helénes klotterplank sa...

Japp, och jag tror minsann att någon klåfingrade på min, hi,hi

Mackan sa...

Härlig resa, men fy så synd med halta hundar!

Anonym sa...

Fast fotot tycker jag sammanfattade väldigt väl hur underbart ni haft det?! Krya på dogsen och välkommen hem!

Lisbeth sa...

En kanonkram till Rom Raring. Så häftigt att ha sitt namn på en vandringspokal i Skottland :)