lördag, april 14, 2012

fysträning för somliga

Zeke och Rom har fått lite fysträning senaste veckorna och nu börjar vi se resultat. Framförallt Rom har byggt på sig ytterligare ett par klädsamma kilon (tänk om hans matte också kunde prata om klädsamma kilon...) och Zeke står som vanligt kvar på sina 18 kilo men är tunnare än på länge. Den lätt fläskiga "efter-vila"-versionen är ett minne blott. Det är framförallt turer i skogen med fyrhjulingen som varit vår medicin, jag försöker variera träningen med både intervaller och travpass - och kör vi i skogen måste de ju hålla rätt på tassar och ben. Efter att haft bevakning på blocket ett tag så har jag också hittat ett löpband - nu gäller det bara att lära dem springa på det också ;-) inte helt oväntat var det Zeke som visade mest talang för den nya ordningen, men det kommer nog att ta lite tid innan de fått kläm på det.
Rom försökte sin vana trogen hoppa/springa fort/lägga sig. Han har bråttom, bråttom, så fort det introduceras något nytt. De som bara sett Rom i en fårhage har nog svårt att se det framför sig, men jag är glad att han har huvudet på skaft där - resten kan jag hantera :-)

Idag hade vi besök av en lancashire heeler. Det var intressant att studera hur fåren uppfattade honom. För att underlätta lite hade jag delat av gänget innan, men de tog förstås första möjliga tillfälle att dra som avlöningar till sina kamrater, så han fick köra på hela gänget sedan. Fåren blev först stirriga av att hunden skällde ettrigt, men kom snabbt underfund om att han inte var så kaxig öga mot öga ;-)
Jag passade på att visa lite med Rom för att ge föraren en bild av slutprodukten och hur mycket jobb det är för att komma någonstans. Eventuellt kommer de tillbaka om några veckor och ser om det vaknat lite mer anlag i honom efter det här mötet.

2 kommentarer:

Helénes klotterplank sa...

Ja, det tar några övningstillfällen innan de hittar snitsen. Prova att ställa dig gränsle över och hålla i halsbandet. Lexa har hittat sin stil (låter baktassarna hela tiden flyta över bakkanten) och löper fritt medan lilla latloppan Jovi måste passas och hållas annars hoppar hon av av tristess. Ha,ha, så Rom visar hur en slutprodukt av heeler ska jobba. Begåvad herre!

Ewa sa...

Hehe, inte som en slutprosukt av heeler, men som en hyggligt tränad vallhund ;-)