onsdag, september 02, 2015

Pendlarduon

Jag och Rom pendlar till Strömsholm nu. Måndag, onsdag och fredag den här veckan. På fredag har veterinär Nils inte ens mottagning men han vill se Rom ändå, det kallar jag engagemang.
Nu har vi slutat med antibiotikan - det finns ingen infektion eller inflammation längre. Serumet behöver han inte heller - risken för smältning är borta. Effekten av kortisonet har varit bra så nu ökar vi till fyra gånger per dag och i samband med det ska han också ha droppar som smörjer ögat.

Faran för ögat är över. Däremot säger Nils att han inte kan säga om Rom kommer att få tillbaka en bra syn eller om han bara får tillbaka synen. Det handlar om hur ögat läker och hur mycket ärrbildning det blir och sedan är det ju så att det fortfarande inte går att se ögonbotten eftersom hornhinnan är grå. Men förhoppningsvis ska han kunna börja se bättre snart.

De goda nyheterna firade vi med en ny gummiko.



Även om det blinda högerögat också reflekterar blixten syns det tydligt hur rött och grått vänsterögat är. Inte lätt att se något genom det där. När vi kvällsrastar är det bara ett öga som reflekteras i pannlampan...


Igår mockade Hussen ur hela djupströbädden hos tjurarna. Eftersom Rom är sjukskriven fick det bli Zeke som fick ta hand om det jobbet. Rom tjöt när jag lämnade honom i grovingången, lortkläder och lastmaskin vet han vad det betyder. Zeke skötte sig bra. Vi var lite ringrostiga och tjurarna var ganska bökiga och höll på att knuffas och bufflas med varandra, men vi skötte oss och Zeke fick en dusch efteråt. Med lavendelschampo.


Inga kommentarer: