torsdag, maj 19, 2016

nötkurs

igår och idag har jag och Four varit i Borlänge på nötkurs för Viktoria Fornander. Idag fick dessutom Rom följa med och vara behjälplig med djurbyten, så han stormtrivdes.
Four har växt alldeles väldigt mycket de här två dagarna, från hastig och lite röjig till fokuserad och bekväm i att trycka djur. Om den här utvecklingskurvan fortsätter ska vi definitivt ut på nötbanorna i år...

Här föser han bort djuren som var lite för nyfikna och gärna ville stå vid staketet och titta på

Vi var bara fyra elever med fem hundar så vi hade gott om tid att diskutera varje hund. Lärorikt och trevligt!


Här hemma har gänget vid lammbaren utökats med en bagge till. De här två mörka lammen som står bredvid varandra är bröder. Man kan konstatera att den ena är bättre på att förse sig av maten än den andra... Minstingen har varit lite kravlig, jag hoppas att det bara är matbrist som fattats honom. Nu går han i alla fall till baren och fyller på depåerna ibland så han har alla förutsättningar att repa på sig.


Nu är det en intensiv tid med staketfix och en hel del flyttande av djur. Igår när jag släppte ut tackorna med lamm till betet stack alla tackor i förväg och kvar i ladugården var jag, Rom och femton vilsna lamm. Men med list (jag) och djurkänsla (Rom) lyckades vi få med dem ut till mammorna som mumsade gräs helt obekymrat om att ungarna var försvunna... idag såg alla lamm till att hänga med när mammorna drog iväg.

Inga kommentarer: