lördag, maj 03, 2008

kurs

I onsdags var vi på kurs. Några i min närmaste omgivning betraktade det som ett märkligt sätt att fira Valborg... Om jag ska vara helt ärlig tycker jag att det är konstigare att folk roar sig med att titta på brasor. Jag har aldrig varit någon vän av eldande och idag är det fyra år sedan branden... Även om det ordnade sig bra för oss och det kom faktiskt otroligt mycket bra ut av katastrofen så känns det verkligen fortfarande som en katastrof. Jag sörjer djuren, väldigt få saker, men framför allt den oförstörda människa jag var då. Naturligtvis var jag inte på långa vägar oförstörd men branden har präglat mig mycket och jag kommer aldrig någonsin (på gott och ont) att bli densamma. Förhoppningsvis lärde jag mig några bra saker och än en gång fick jag bekräftat att det gamla ordspråket stämmer "allt man överlever går man starkare ur".
Kursen var det ja...
Det var John och Zoe, Ann-Charlotte och Flora, Marie och Zita (jag tror att de bara gjorde ett gästspel men det får vi se nästa gång), Helen och Manne och så vi. Anders och Iza ska också vara med. Vi tränade fråndrivning på linjen (hur svårt kan det vara, som Heléne skrev... www.elgemyr.se) och pratade om vikten av att hunden verkligen går framåt och inte glider med fåren. Jag var helt omedveten om att Zeke var en glidare ;-) I alla fall var jag omedveten om att det var ett problem :o) men han svarade bra på korrigeringarna - nu gäller det bara att jag är noga och jobbar bort det.
Annars så är det min timing och mitt (usla) djupseende som ställer till det för oss. Jag tror att jag ska uppsöka optiker för det är faktiskt hopplöst svårt att se...

Nästa gång ska vi vara här och träna hämt och fråndrivningar. Jag förmodar att vi ska hålla oss på den där jä-a linjen då också ;-)

1 kommentar:

Anonym sa...

Är det något ni inte slipper på kursen så är det LINJER. Trodde vi levde i ett lite friare samhälle. Ja, jo, vi kanske men inte fåren.
Heléne