torsdag, maj 15, 2008

stora problem med linjer

Igår var det kursdags igen. Jag och "gris-Anders" samåkte till Glanshammar, en liten tripp på 17 mil enkel resa för att träna lite grann och titta när andra tränar och dessutom bli väldigt blöt eftersom det kom en rejäl regnskur... Jag kom hem efter klockan ett inatt och var inte jättepigg på dagens chefskurs men man måste ju prioritera ;-)

Kursen ja. Vi var hos Ann-Charlotte och tränade på kul får. De var både tröga och springiga och bjöd på en hel del utmaningar. Vi tränade fålla, delning och en ganska svår bana. När jag började kursen trodde jag att jag behövde lära mig delning, sortering och fålla och det råder det ingen tvekan om att jag behöver. Vad värre är att det känns väldigt mycket lättare än att hitta den där linjen som snart kommer att vara ett hjärnspöke för mig. Visst fattas det oerhört mycket i närarbetet men där känns det i alla fall som jag har en susning om hur jag ska agera men när (observera att jag inte skriver "om") det blir krokigt i fösning/fråndrivning blir det verkligen bara värre och värre. Igår kom jag på mig själv med att inte över huvud taget ha tittat på fåren på jag vet inte hur länge; fatta att det är illa.

Imorgon ska jag gå ut och prova att dra i bromsen. Jag fixar helt enkelt inte att styra när Zeke är så på, så vi får helt enkelt försöka göra något radikalt åt hastigheten. Förhoppningsvis har han lärt sig att det även är ok att trycka på ordentligt men vi måste hitta en annan grundväxel.
Tänk om det kunde vara lite enklare...
Kurskamraterna går från klarhet till klarhet - de ser redan ut som ett gäng gamla rutinerade IK-2ekipage. Själv tror jag att man måste gå hela kursen innan vi ens är nära ;-)

4 kommentarer:

Anonym sa...

Halloj Ewa.
Jag är klar med alla deklarationerna. Läste att du tragglar på med din. När jag skriver detta är du förmodligen klar. Grattis till det och Grattis till lilla Rom. Ham är himla söt. Lik en viss far tycker iaf jag men jag är ju lite part i målet.

Snart, snart ska ringa dej och höra om ALLT inför resan. Håller tummarna för din helg gör Lisbeth

Anonym sa...

Sååå illa tror jag rakt inte det är. Var nyss i liknande situation själv och DU! det lossnar. (åtminstone för ett tag ;-))
Det går jussom upp och ner.
(eller hit och dit, hi,hi)

Anonym sa...

Eftersom jag tycker det är sååå
JÄ-LA roligt att skriva lösenordet
hoppar jag över signeringen.
Har då en anledning att skriva igen / Heléne

Anonym sa...

Jag tror inte heller att det är så illa, du ska se att plötsligt går det som på räls. Tänk på att "linjen" är sju meter bred. Eller är den smalare i IK-2? Men det verkar som om du har kommit på något - dra i bromsen - det är kanske där det brister.