tisdag, oktober 21, 2008

riktigt glad och lättad

Bud har varit på djursjukhuset och träffat en veterinär som ska starta på vårt VP. Det var en riktigt trevlig stund med mycket vallningssnack och goda nyheter. Dyrt var det också :-(

Buds prostata är fortfarande förstorad men han är inte öm (tyckte det var riktigt mysigt att ligga på rygg med tre människor som höll i honom - han har ett stort kontaktbehov, den hunden) . På ultraljudet syndes båda testiklarna i bukhålan och ingen av dem såg tumöromvandlad ut. Prostatan såg också bra ut. Nu blir det 20 dagar med en starkare antibiotika och sedan ska förhoppningsvis hormonsprutan gjort nytta. Om besvären kommer tillbaka blir det operation (kastration) men det finns ingen anledning till det förrän vi sett att inget annat fungerar. Bättre nyheter än så kunde vi inte få och det känns himla skönt att slippa det hjärnspöket ett tag. Nu hoppas vi att besvären försvinner och låter bli att komma tillbaka. Bud har förstås haft puss-stund. Han har en ganska charmig taktik mot i synnerhet veterinärer; han pussar på dem och gosar frenetiskt. "Om jag är snäll mot dig måste du vara snäll mot mig" :-)

Hormonsprutan har förmodligen börjat märkas. Det är lite oroligt i flocken just nu. Frågan är bara vilket alternativ som är mest rätt?
1. Bud är grinig för att han inte mår så bra
2. Bud är grinig för att han känner av sprutan/hormonsvängningarna
3. Bud är grinig för att Zeke (av någon av ovan nämnda anledningar) retas med honom och testar gränser
4. Bud är grinig för att Rom börjar bli stor och behöver veta sin plats
????? Det är inte lätt att ha hundar i flock ;-)
Dessutom är Scott Drever surare än vanligt men det är det ingen som tar någon stor notis om...

3 kommentarer:

Anonym sa...

Skönt att det verkar vara god prognos trots allt.
I o m hormonsprutan blir han liksom " könlös " och risken är mycket stor att de andra hanarna vill ta chansen att klättra på rangskalan. Bered dig på oroligheter och var noga med att du inte tillåter såna dumheter.

Annars fungerar det himla bra med sprutan tycker jag. Min gamla Rod får såna ( för prostatabesvär ) och det gör att han är pigg och alert.

Hälsningar Lisbeth

Anonym sa...

Åh, vad skönt att det inte blev värre. Lite svideri i plånboken bara ;-) Sånt man får ta om man har djur.
Önskar du följt med på vår tripp. Det hade varit kul (och lite skönare för mig då jag inte var den enda som har eb utböling i snörändan) Har du bokat några tider hos Mr P ännu? Du har väl fått mitt arbetsschema. Ta väl hand om min favvo kille och låt inte de andra sätta sig på honom bara för att han inte är riktigt i hatten.
Heléne

Anonym sa...

Skönt att höra om Bud.
Vi kommer att köra hårt med Heléne o Lexa i Norge.
Hon kommer inte att bli mobbad för att hon har annan ras.
Både WK,BC och andra raser är välkomna.
Du ska ju också iväg till helgen.
LYCKA TILL!
Ewa o Tea