måndag, oktober 20, 2008

stolt

Ikväll blev det plötsligt vinter på Lisselqvars. Hussen frågade om vi skulle ta in kalvarna i morgon kväll och jag sade att jag inte vet hur sen jag blir från Buds veterinärbesök. Ska vi ta in dem nu då? sade jag. Nuuu? svarade Hussen och tittade med berättigad skepsis på klockan som var tjugo i sex och då blir det snabbt mörkt. Sådana här projekt brukar kräva lite förberedelser och gott om tid. Ja, för tusan sade jag. Vi ställde skogsmaskinen i vägen så att de vilda bestarna i alla fall skulle svänga ner åt rätt håll och inte kuta runt på gården och så ställde vi en traktor där de skulle svänga in på betongplattan. Jag först med krosshinken, sex kalvar i samlad tropp, Zeke efter. Hussen passade ledet så att de inte drog ner mot byn... På mindre än tio minuter stod de i lösdriften, då hade ett par krånglat med att gå in på plattan. Zeke gjorde ett fantastiskt jobb och jag var över huvud taget aldrig orolig.

Mona undrade i en kommentar varför jag har så duktiga hundar? Säkert mest bara tur men i vilket fall som helst var jag ohyggligt stolt över Lillehund ikväll. Jäklar vad roligt det är när man bara litar på att det ska fungera. Förra året var det Tam och Rex som skötte installningen och det tog både längre tid och var mer oroligt. Tack snälla Christine för att vi fick chansen att valla in era kvigor i somras, utan den lärdomen skulle jag troligen bara ha en halv nöthund. Han lärde sig så otroligt mycket då :-)

När vi ändå var i farten städade vi stallet och tog in hästarna för natten. Nu blir det mockning på morgonen igen... Hussen hade dessutom flyttat baggarna och gjort klart för stora utmockningen av djupströbädd modell djup...

Inga kommentarer: