måndag, juli 18, 2011

Ukna

I helgen har vi varit till Ukna och deras IK-2tävlingar. Alldeles för svårt för oss och det där erfarenhetskontot behöver snart ett uttag, det känns som det bara är insättningar där.

På lördagen var det 13 hundar som fick poäng och 19 som bröt eller diskades. Zeke fick slut på poäng i fråndrivningen och fick behålla sina 24 hämtpoäng. Lexa gjorde en efter omständigheterna fin runda, men tappade djuren i delningen, Rom hade en tacka som han aldrig fick kontakt med i framdrivningen. Det var riktigt svårt med ett litet fält, mycket drag åt flera håll, ett hörn där man inte såg får och hund om de hamnade där (och det gjorde de gärna) och djur som inte var särskilt trygga i små grupper. Men det var ungefär lika för alla...

På söndagen var det väsentligt bättre. Eller lite mer "allt eller inget". Många flockar var riktigt bra men några hade otur och fick flockar där någon tacka inte alls hade kapitulerat för hundar och då blev det jobbigt. 14 ekipage fick poäng, 11 bröt eller diskades. Men av de fjorton lyckade rundorna var det tolv som var över 70 poäng (vilket räckte till seger på lördagen), så det gick att göra riktigt bra resultat. Jag kan inte påstå att våra nollor berodde på omöjliga flockar, Zeke tappade sina i delningen efter att vi kämpat länge med att få ihop de två som sprang mot Hörnet och de andra tre som sprang mot uttaget. Jag hade för dåligt med is i magen och försökte rädda båda flockarna samtidigt och Zeke blev ordentligt trött. Han hade haft en snabb och krokig fråndrivning så han var inte direkt utvilad när vi kom dit ;-)
Lexa tappade sina i fråndrivningen (Heléne har beskrivit det bra i bloggen, notera att inlägget heter Ur(k)na, fniss!) och Rom fick ett precis likadant läge som Lexa; låg till höger och parerade draget och tryckte ner dem lite för långt, så fort jag flyttade honom för att räta upp dem så uppfattade de att bromsen var borta och då drog dem. Eftersom Hörnet var ivägen fanns det ingenstans för hunden att komma runt dem för att stoppa. Suck! jag skulle förstås undvikit Hörnet och struntat i att räta upp dem just då...
Om vi letar djupt ner i packningen ska vi väl kunna hitta några positiva delar också?! Först och främst: Att Zeke hade fullt på utgången på söndagen!!! Det tror jag inte har hänt sedan tidigt i hans karriär, om ens då. Som de där utgångarna har spökat, de har varit dum-vida, han har stannat i drag, sprungit-vilse-i-högt-gräs och alla möjliga fånerier. Det var roligt att se att de finns där långt inne. Zeke har dessutom varit lugn och hyggligt öppen i framdrivningarna, något som var helt oväntat på den här typen av djur.
Rom har hämtat fint. Båda dagarna har han stannat kort och gjort sneda upptag, men det skyller jag helt på orutin och att fåren hölls hårt att hållhundarna. På söndagen hade han 17-8-15 på hämtet så det känns hoppfullt. Jag tror fortfarande att han kommer att kunna gå riktigt bra när han fått mer rutin och jag lärt mig köra honom.
Vi bodde förresten fantastiskt fint också. Om ni ska övernatta i Ukna så rekommenderar jag Red Haven Cottage.
Anna tog hand om grillen
Lena berättar något roligt - helt ok glasveranda...
Utställningen, vacker tävlingsplats
Annas Peps
Peps i upptaget. Så här såg det ofta ut; full fart framåt på fåren
Jovi symboliserar hela helgen med...
... platt fall :-)
Hon har förutom att agera kolsyremaskin haft roligt med Bröderna Samuelsson. Hon ser så himla mallig ut när hon springer omkring med De Stora Grabbarna.

1 kommentar:

Helénes klotterplank sa...

Stämmer precis!