lördag, februari 15, 2014

Närarbete

Just nu är det lite fokus på närarbete hos Team Samuelsson. Med betoning på lite, för det är inte mycket vi gör just nu...
Hur som helst... När det visade sig att Rom sannolikt skulle bli fullt funktionsduglig igen efter sjukdomen funderade jag på att sluta använda honom på nöt och låta Zeke sköta dem. Det går inte att komma ifrån att tjurar är tyngre och kräver både kraft och mer självförtroende än att valla får och tanken var att det kanske var att utsätta Rom för onödig stress att använda honom på tjurar och kalvar. Dessutom är det en större skaderisk om han inte riktigt orkar och han ska helst inte blir sjuk eller skadad eftersom vi måste anpassa medicineringen då...
Den här veckan lämnade jag den planen.  Han fick hålla bort tjurarna när vi mockade och halmade. Så skönt att se honom i den miljön igen. Lite darrig av anspänningen men totalt lugn och tjurarna stod helt still i sitt hörn och väntade tills Rom gick därifrån.

Den lille sonen har inte riktigt samma pondus och självförtroende. Framförallt tror han att anfall är bästa försvar och börjar gärna med att skrämmas. Mina får är ganska stampiga av sig och Four ("Braveheart") tycker att det är läskigt. Dagens övning förutom att ta sig runt de dräktiga tackorna lugnt och kontrollerat var att vi satt i ungtackornas box under tiden som de åt hö. Så kan man också träna hund ;-)
I morgon ska vi åka till Ewa J och prova hur han fungerar i hennes box. Då får nog matte ta fram stora tålamodet, gissar jag.


Inga kommentarer: