söndag, augusti 13, 2006

bara jobb för Lillehund

Zeke blev väldigt snopen när gårdagens "träning" innebar att han tog in alla fåren i fållan och tog ut dem igen och sedan var det slut ;-) Jag idkade lite sjukvård och behandlade tackan med juverproblem så att inte flugorna skulle vara så besvärliga och så försökte jag än en gång hitta felet på den tacka som är halt - helt utan framgång, det är ett mysterium!
Nu på förmiddagen blev det mer jobb för Zeke när jag bestämde mig för att juvertackan, halta tackan och halta tackans lamm skulle få komma hem på vilohem några dagar. Zeke är den som enklast tar loss djur från fållan när de andra står där inne och bräker och han gör det utan jakt och bråk, dessutom är han den som tar det lugnast och jag var väldigt angelägen om att halta tackan skulle få en lugn och behaglig hempromenad, så nu står de i baggboxen och bräker. Det var lite spännande att se om Zeke kunde hålla dem ifrån baggarna som ju går i sin lilla hage på gårdsplanen men det var inga problem alls. Duktig hund!!!

Igår eftermiddag var jag ut på en kort barbackatur på Tim fjording. Det var längesedan nu och han blev så glad över att få komma ut. Vi lufsade en kort runda och det var spetsade öron och (för att vara honom) riktigt raska steg. Han är hemskt öm i sina fötter eftersom han går utan skor så den lilla biten vi var på grusvägen var det besvärligt. Tinto motionerade sig själv i hagen under tiden; hon springer och gnäggar när vi är borta. Kanske hon får komma ut en sväng idag (!) men då blir det definitivt sadel ;-) Hon är inte bekväm att sitta på!

Inga kommentarer: