söndag, augusti 20, 2006

tillbaka till vardagen och Tam nermejad av ett halvt ton tjur

Imorgon ska jag tillbaka till jobbet igen. Den Förskräckliga Hosten blir stadigt bättre, så nu är det dags att komma in i vardagslunken igen.
Bud tränade riktigt bra idag. Han känns pigg och ivrig utan att vara idiothet eller stressad. Jag blir förstås lite stressad av att han är så "på" men han tappar inte huvudet utan försöker verkligen att göra som han blir tillsagd, även om han ibland likt Alfons Åberg "ska bara..." först... ;-)
Zeke fick ett pass på kvällen och det se bra ut. Vi jobbar vidare med flankerna och växlar med lite fråndrivningar och små snygga svängar runt mig och ett och annat kort hämt.

Tam fick en riktig omgång av en tjur idag. Vi mockade och halmade och tjurarna blir ju väldigt uppspelta när de får ny halm. Tam stoppade en av dem men sedan kom en annan och helt sonika sprang omkull honom. När man ser sin hund ligga i halmen med tjurklövar precis överallt omkring sig lovar jag att man håller andan... Tam kom upp och ruskade på sig och vi bestämde oss för att vi inte behövde sprida halmen mer utan tog oss ut så fort vi kunde. För att ge honom en lite mer positiv bild i hjärnan fick han vara med och flytta småkalvarna lite i hagen. Sedan var Tam (ordningspolisen) väldigt brydd över att Stevie Wonder knallade omkring på gårdsplanen och bräkte. Han är så liten att han kunde krypa ut genom fodergrindarna i boxen... Baggarna har flyttat igen, nu är de inne i fårboxen. Fattas bara att de hoppar ut därifrån också... Det var ett riktigt rymmargäng :-(

Ulfs brorson fyllde 18 år så vi har kalasat lite på eftermiddagen. Trevligt!

Inga kommentarer: