måndag, december 11, 2006

föna hundar???

rubriken är rättstavad, det ska stå föna hundar, inte fina hundar. Jag vet att det är en hundtrimmare som läser här ibland och hon kan sluta läsa.... nu!
Till er andra (Kitty, du kikar väl inte?) kan jag ställa en fråga: Hur många av er tror att jag kommer att följa rådet som jag fick av Plutodukarnas främste anhängare längre ner i en kommentar att jag skulle föna hundarna (eller fortsätta att tvätta handdukar, stod det iofs också)? Ni som gissar rätt kommer att vinna ett fint pris :-)
Nej förresten det blir inget fint pris, vi gör en sådan där 5 - 1 tävling av det istället. Ledtråd för 5 poäng: Ska du ha fem poäng får du ingen ledtråd!
4 poäng: Jag är rädd för alla sorters elfel
3 poäng: Moderna tvättmaskiner får lätt en beläggning som gör att tvätten inte blir ren
2 poäng: Den beläggningen försvinner om man då och då tvättar t.ex. hundhanddukar i 90 grader
1 poäng: Jag äger inte ens en fön och har inte önskat mig någon i julklapp.

Men det skulle vara intressant att se Bud fönad och uppfluffad, han skulle se ut som en keeshond :-)

Ifall ni tycker att inlägget är svamligare än vanligt kan jag meddela att vi spelade Rappakalja till ganska sent igår kväll och att min hjärna inte riktigt släppt det temat ännu (jag vet inte vilka konsekvenser det kommer att få efter en arbetsdag med bara möten, men det visar sig säkert).

Chrissan har varit kvar i hagen idag. Jag fick sovmorgon eftersom jag inte vågade släppa henne i becksvarta mörkret på morgonen. Jag tror att det blir samma upplägg i morgon... Hon verkar i alla fall acklimatisera sig bra.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Yyyyyl! Nu skrev jag världens längsta svar och så försvann det! Hade gått in via din länk i min blogg.
Ha ha ha ha ha! Jag tror att om du inte har en fön kommer du att sno hussens kupévärmare och kommendera Bud och Zeke "stå" framför den medan du själv kokar makaroner eller nåt. Ja-a det är min gissning på hur du gör! Vinner jag ett pris nu?
Det med att det blir beläggningar i maskinen om man inte tvättar i 90 grader emellanåt...hualigen.
Jag har ett husmoderstips när vi ändå håller på.
Det räcker med en HALV disktablett i diskmaskinen. Det har Sverker Olofsson sagt. Och det fungerar!
Hälsningar från Plutodukens största anhängare

Anonym sa...

Tjjjaaaaa *LLL jag var modig och läste vidare ändå!!! Plutpdukar, dessa till skyarna höjda små vidriga tingestar...........
Jo du läste rätt, jag gillar dem inte heller. Eller?? Jo när de är nya är de suveräna MEN iaf när jag tvättar dem i maskinen (appropås beläggningar) jo, de attans beläggningarna är inget annat än Plutoduksfragment (fanns det ordet innan eller.. *L) som sitter helklistrade på insidan av trumman. Och Plutodukarna bli för varje tvätt tunnare och tunnare och får fler och fler hål ....hmmm jo visst e det nått magiskt med dem AG*!!
Och VADÅÅÅ disktabletter????? Det finns Läkerol och det finns en massa andra tabletter åsså finns det tabletter att lägga under talriken MEN disktabletter .....?
I övrigt så är jag inte alls någon pälsperfektionist (he he ännu ett snyggt ord va *L) som somliga tror *S, fön ... används här absolut sällan och aldrig på egna djuren *L
Vann jag nått nu????????
Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!
Kram från den hand diskande (Yes givetvis) familjen i Viarp ;-)

Ewa sa...

Nej ingen av er vinner :-)
Plutoduksanhängaren: 1) Bud och Zeke kan inte "Stå" 2) Tam och Scott är också leriga (men Scott lägger sig förstås gärna framför kaminen i vardagsrummet, det vet vi ju...) 3) om Tam står vid kupevärmaren törs ingen annan hund stå där eftersom han skickar ilskna ögonkast som betyder "jag dödar dig om du står kvar" 4) Bud torkar aldrig på de tre minuter det tar att koka snabbmakaroner

Hundtrimmaren: Jag tycker inte ens att de är suveräna när de är nya... Men jag blir allt lite händigare med dem (eller om jag har vant mig) så om jag kompletterar med en hundhandduk som jag sedan tvättar i 90 grader så att inte tvättmaskinen blir äcklig så är de rätt ok
Egentligen anar jag nog att du likt skomakarens barn i trasiga skor inte är någon pälsperfektionist :-)