lördag, december 09, 2006

mycket att berätta

Om vi börjar i onsdags kväll så var jag på ett föredrag och lyssnade till Barbro Börjesson. Det var iofs inget "nytt under solen" men ett och annat bra tips fick jag ändå med mig hem. Lite beklämd blir jag över att så många har så stora vardagsproblem med sina hundar. Det kan inte vara någon stor glädje med en hund som river huset när den lämnas ensam, vrålskäller i bilen, slåss med alla hundar, inte lyssnar... listan kan göras lång. Att en del människor som har de här hundarna dessutom tror att det behövs hjälp att lösa precis det problemet och inte har förstått att allt bottnar i en bra relation människa/hund. Utan den spelar det ingen roll hur mycket hjälp man får... Men Barbro var underhållande att lyssna på och brinner verkligen för det hon jobbar med.
Igår var jag ledig från jobbet och vi åkte upp till Tällberg (http://www.infotallberg.nu/) eftersom Skanska bjudit sin personal (även säsongsanställda som slutat - det tackar vi för) på julfest. Lunch, guidad tur och incheckning på Greens Hotell (http://www.greenhotel.se/) och sedan avgick bussen till Ejendals Arena i Leksand klockan 18:30. Där åt vi julbord (logistiken runt maten var en katastrof och maten var ingen höjdare men resten av kvällen var riktigt bra) och tittade på Christmas Spectadular with magic (http://www.laberowells.se/) med Robert Wells, Joe Labero och Lennie Norman. Vilka entertainers de här grabbarna/gubbarna är!!! Vid halvtvåtiden gick bussen tillbaka till Tällberg och där väntade en god nattsömn, härlig hotellfrukost och julmarknad. Nu regnade det förstås så vi skippade julmarknaden men vi har haft ett härligt dygn. Tusen tack till snälla mamma som tagit hand om hundar, katter, häst, kalvar, får och huset. Camilla PB har haft en härlig kväll och stulit mat (fläskfilé och hasselbakspotatis) och trakasserat mamma ohämmat, har vi förstått ;-)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Oj oj oj din julfest berikade mig med en massa minnen...... 10-12 år sedan var jag på Spa helg på Björkberget efter en massa googlande kom jag fram till att det numera heter Buffils Anna då hette det Leonardos ;-)
En fantastisk helg i en fantastisk natur ............

Nåväl angående Barbro B, jag tycker nästan det är mer skrämmande med alla de hundägare som har just sånna dogs du beskriver men inte inser att de har problem och att deras hundägande är pain in the ass.
De tycker på nått sätt att "så här är det väl att ha hund". Jag har faktiskt en del kunder som när de hämtar sin hund mer eller mindre gömmer sig bakom knuten och ber mig sätta in hunden i bilen till dem för de kan inte hantera den vilda fyrbeningen när den är glad än mindre kommendera den något lämpligt som sitt eller så.
Men visst är Barbro en mysig människa att lyssna på. Och som du säger hon brinner verkligen ...
Här har vi dryga 10 plus och tjaa imorn får vi nog klippa gräset igen.... betorna på åkern här, de som inte ska plockas upp än på länge har väl en blast på snart 20-30 cm, maskrosorna kör en repris osv. lite skrämmande samtidigt som det är rätt gött med.
Ha de nice,
Kitty

Ewa sa...

Tänkte inte på den kategorin hundägare ;-) De var nog inte i Falun i onsdags och ställde frågor *ler*