lördag, december 09, 2006

usch!

Jag och Zeke ska nog inte träna på lördagar, precis som förra lördagen var dagens pass ingen hit. Om man ska ta det som var bra så var det att Zeke tog alla högerkommandon klockrent idag. Det sämsta var väl att han gick lika klockrent höger även på varenda vänsterkommando... Jag blir irriterad på att han 1) gissar (fel) 2) inte tänker efter när jag lägger honom utan går samma håll (idag läs höger) igen 3) att han som är en klyftig liten kille aldrig lär sig... och framför allt att 4) jag vet att det är mitt fel.
Idag fick han dessutom problem med att fåren rymde tillbaka till sitt hus (bara en gång *hehe*) och bara blåvägrade att gå ut i leran igen. Men det tyckte jag ändå var en bra lektion, han var tvungen att göra riktiga utfall och få hjälp av mig för att flytta fåren men så fort de började röra på sig var han sitt vanliga coola jag igen, om än något mer uppmärksam på om de skulle börja jävlas igen ;-) Han blir väldigt låg och osäker (och gissar för att vara till lags) när det blir struligt och då har vi lätt att komma i en ond cirkel. Därför låter jag honom gå och fråndriva långa pass efter en sådan där batalj med höger och vänster för att stärka upp honom igen. Sedan kan vi traggla lite till.
När jag sedan skulle ge träningsfåren hö i sitt hus var de borta. Jag skickade Zeke på vinst och förlust och han sökte sig ut i en väldigt bra båge, men efter tvåhundra meter kom han tillbaka och såg förvånad ut. Eftersom vi inte hittade dem i dungen (där jag var bombsäker på att de stod, annars hade jag aldrig skickat Lillehund) gick jag och hämtade Bud som drog iväg i helt motsatt riktning på hagen och kom med dem. Kom med dem förresten; han splittrade dem i upptaget, vände dem bortåt, gick vänster på varenda högerkommando (jag blir galen!!! men nu var det i alla fall inte samma håll...) och bara härjade. Han kallades in och placerades i hundgården (som fick vara skamvrå den stunden). Just nu ligger de där två olydiga skrutthundarna nyduschade i grovingången och torkar, snacka om att de var leriga! Jag förstår att fåren inte vill gå ut ur sitt hus...

Nytt pass imorgon. Då ska Bud också få sig en genomkörare, han har haft alldeles för mycket fritt valt arbete nu en period, då blir det sådär. Styrkt av förra helgen tror jag att Zeke kommer att gå som ett schweiziskt urverk imorgon igen :-)

Ni som rekommenderade plutodukar; hur bär ni er åt med dem? Efter att ha torkat en hund spelar det ingen roll hur mycket jag vrider ur dem - de suger ändå inte åt sig så mycket mer?

1 kommentar:

Anonym sa...

He he, som din vallning gick lördag, så gick min korta vända med Skippen i hagen idag söndag...Vallade lite kort för att "springa igång" de numer nakna fryslortarna. Men det slutade med att jag handgripligen kastade ut Skippo ur hagen. Suck! Det är träning för sällan, bara att inse. Men han kunde INGENTING!!!!! Tyvärr var det här idag söndag. Jag kan inte göra som dig och få till det dag 2.

Plutoduken gör ingen hund snustorr, men om man torkar med den blöt från början får man bort mycket lort i pälsen. Vill du ha dem snustorra får du väl föna dem eller återgå till att tvätta handdukar he he he. Jag är plutodukens största fan, MEN just nu är jag FASLIGT trött på att torka, torka, torka, torka, torka, torka, torka, torka, torka, torka. Och återigen TORKA hundjäklar!