onsdag, september 07, 2005

rapport från en olyckskorp

Det är inte klokt vad han där uppe (eller vem det nu är?!) har synpunkter på vårt nya hus ;-) Det är inte mycket som bara fungerar om man vill uttrycka sig diplomatiskt... Här kommer ett axplock av senaste tidens motigheter:
Soffan visade sig ha en annan färg än i katalogen - den är ok men lite besviken är jag. Det är dock för krångligt att skicka tillbaka den - sååå ful är den inte, cd-skåpet som jag beställde hade de glömt att borra ett hål i så det gick inte att montera, nya golvlampan var lätt att montera men den slocknade efter två timmar, soffbordet har jag väntat och väntat på och nu var det plötsligen slutsålt?!, när jag skulle tvätta fanns det ingen ström i eluttagen i tvättstugan (jadå, jag kollade säkringarna) - det har elektrikern fixat nu men ändå, att skorstenarna läckte (båda två!!!) var inte helt oväntat, vi väntade två veckor på telefoninstallationen men det kom ingen tekniker, däremot kopplade de bort telefonen från gamla huset så plötsligen var vi helt utan telefon i fem dagar, när teknikern kom var det på en vanlig felanmälan, han hade inte fått någon beställning på installation. Teknikern är en pärla så han fixade det ändå, så nu har vi i alla fall telefon. Taklampan som jag köpt till hallen gick förstås inte heller att montera, den var avsedd för fast installation av elektriker (det kunde de ju ha upplyst kunden om, kan man tycka).
Konstigt nog så trivs jag ändå! :-) Någongång det senaste året har jag lärt mig att gilla läget nästan oavsett vad ödet har i beredskap. Det man inte kan påverka ska man inte irritera sig på, annars hade jag haft adress psykiatriska kliniken för länge sedan. Jag skriver att jag trivs, det tror jag att Ulf också gör, men han är i Jämtland och jagar älg, så just nu är det bara jag som trivs... och hundarna förstås! Katterna gillar inte det spartanska möbelemanget, de har inga bra sovställen förutom sängen så där är det trångt.
Nu ska vi passa på att ta en promenad - är det fler än jag som saknar de ljusa sommarkvällarna?

Inga kommentarer: