söndag, mars 18, 2012

plötsligt händer det!

Nej, jag har inte vunnit miljonvinst på Triss men nästan...
Efter förra söndagens träning där jag insåg att vi fortfarande har ett stoooort problem att få Rom att styra i drag var jag ut i måndags och provade lite. Det gick inget vidare! jag vet inte om fåren var ovanligt besvärliga eller om det var hunden som ställde till det, men det gick verkligen inte bra. Jag flyttade längre och längre ifrån draget men fick inte till det, styrde fel, blev förbannad (jodå, det också) och gjorde hunden tveksam och ännu mer passiv. Till slut började jag med en gammal hederlig svenskdrivning ;-) jag gick före och Roms uppgift var att hålla fåren hos mig och ha rulle på dem. Efter en stund slappnade han av och började så sakteliga hitta var han skulle vara.

Idag var det dags igen. Nytt försök och skulle det nu vara något bättre? Tänka sig! plötsligt visste han var han skulle vara. Mina försök till styrning gick mycket bättre, även om det fanns en hel del timing att önska sig ;-) Nu kunde vi träna som jag hade tänkt i måndags och nu kunde han plötsligt styra även en kort framdrivning. Halleluja! Tänk att lösningen ibland är enkel.

Sarah och hennes nya kompis Movallaren Simba kom förbi en vända idag också. Eftersom Sarah är en hästtjej hittade jag en bra liknelse. Hon ska köra hund som man rider en häst på tygeln, istället för att låta den gå på lång tygel och korrigera när den går fel. Riktigt bra gick det för dem och det är så roligt att följa dem från start.

I fårboxen är det ytterligare en tacka som har lammat, hon fick tvillingar och har därmed fördubblat lammantalet från två till fyra :-)

Jag fick frågan i en kommentar vad som hänt med Bud. Han är opererad för perianalbråck. Han hade problem redan 2008 och opererades på ena sidan, sedan har han haft problem med bråck på andra sidan länge men nu var det dags att få ordning på det. Operationen har gått bra. I fredags var jag lite bekymrad för att såret fortfarande blödde men nu ser det jättefint ut och han är pigg och glad och brottas med de andra hundarna :-)

1 kommentar:

Helénes klotterplank sa...

Härligt Rompa! En liten tillfällig sinnesförvirring kan väl alla ha?