söndag, december 16, 2012

inte en...

Det var inte bara en lussekatt...
Den lilla kisse som tinades upp på lucianatten visade sig ha några syskon. Jag var i och för sig lite rädd för det men trodde att de andra frusit ihjäl när det varit så rackarns kallt. Mamma katt var inne med ungen på natten, ute en stund på torsdagsmorgonen och sedan var hon inne hela dagen på torsdagen. Eftersom det fortfarande var -20 insåg jag att eventuella syskon där och då knappast skulle klara sig.
Katten fortsatte att vara ute någon timme i stöten och på fredagskvällen låg nästa skrikande unge på trappen. Följt av en mitt i natten och en lördag morgon. Så fyra ungar har stackars kattmamma lyckas hålla varma trots kylan. Och fyra ungar har jag tinat upp på magen ;-)
Nu är vi ganska säkra på att det inte är fler. Så istället för att behöva hitta ett hem behöver vi nu hitta bra hem till fyra små mirakelkatter. Tips mottages tacksamt!

Den här bilden är tagen igår. Sedan dess har vi bytt bostadslåda till dem eftersom mamma katt inte fick plats. Till saken hör ju att vi redan hade en kattunge inne som den här grå katten fått - den som vi ska ha kvar själva. Nu har hon adopterat fyra till... Men sedan vi bytte låda är det två mammor i kartongen så nu får de väl all omsorg de behöver...


Idag tog jag och Rom träningsfåren och gick en promenad. Skönt att få röra lite på sig och dem och jag upptäckte en liten sekvens som vi behövde träna på också, så då gjorde vi det... Att runda flyende får när det är mycket trångt visade sig vara svårt för Raringen. Det blev lite rufft och stoppsladd över det så det såg vi till att göra några gånger :-)

Så här är det ju enkelt, när det finns plats. Men när det bara fanns vägens bredd att ta till var det värre...

Ikväll är det lucia i kyrkan, det brukar vara väldigt välbesökt och vackert. Annars har det varit ovanligt många kyrkobesök ändå nu med två begravningar på två veckor. Igår var det dags att ta farväl av min morbrors fru. 



1 kommentar:

Helénes klotterplank sa...

Sån tur att du har en varm mage ;-) Hoppas du hittar goa hem nu också. De är de värkligen värda efter en sådan start på livet. Bra att Rompa fick öva svåra saker. Det har jag också. Pulsa backandens i trångt läge filmande en vallvalp med mobil. ;-)