tisdag, juni 10, 2014

lagom

Varför är det så svårt med lagom? Det kunde ju ha varit lagom varmt när vi var på kurs, så att jag slapp känna mig helt kokt när vi åkte hem. Istället för att ha djupa och långa diskussioner om två dagars kursande suckade jag mest över hur trött jag var. Å andra sidan tror jag att Kamraten också var lite mosig, så vi får ta igen det där diskuterandet när vi smält intrycken lite.

Intrycken ja. Som sagt, varför är det så svårt med lagom? I min iver att inte mönstra en hund till att gissa "lätta hållet" när jag lärt in höger och vänsterkommandona så har jag lyckats få en hund som de gånger han går fel nästan uteslutande går åt det "svåra hållet" istället för det "lätta". Suck! Men det är nog inte så svårt att komma tillrätta med. Annars var vi ganska överens om var Fours svaga punkt är. Å andra sidan såg Jonas inte så många andra brister och det var ju roligt. Nu återstår det att bygga lite självförtroende i Braveheart och sedan ska ni få se... ;-)  Bygga självförtroende i hundar är faktiskt något som jag tror mig kunna - både Zeke och Rom har byggts upp till ganska självsäkra hundar som tror på sig själv och litar på sin egen förmåga.
En del små detaljer och ett annat sätt att se på saker tar jag med mig från kursen. Och så tror jag att det blir dubbel effekt när jag och Kamraten kan ta upp tråden och fundera vidare tillsammans.

Kamraten och Gemma har fått massor av beröm. Gemma har vuxit till en fin hund och det är inte så många brister att hänga upp sig på där heller. Att få henne mjuk i kroppen och avslappnad och inte hänga på i djurens fart är ju något som Heléne redan jobbat med ett tag.

vet inte varför jag ser så skeptisk ut?



Närbild på den lille figuren


- Såg du vad duktig jag var? nöjd hund


... och snabb. Visst skulle man mest gå långsamt, men han kan springa när han får...


Klassisk Gemmabild


Tre tungor i en husbil


Gemmastjärnan


Dagen avslutades med VM. Västerängsmästerskapet á lá Martin. Four vann!
Foto: Fullständigt slut efter två dagars kurs. Four avslutade kursen och inledde sin tävlingskarriär med att vinna VM. Det får väl anses ok? 
VM =VästerängsMästerskapen och bjöd hårt motstånd, bland andra


Stolta deltagare i denna inbjudningstävling
Marie Söderboms foto.


I morgon är det dags för Projekt Koskräck igen :-)

1 kommentar:

Helénes klotterplank sa...

Roligt att komma i väg igen trots att ingen av oss riktigt orkade spåna loss. Men å andra sidan, vad hade vi och surra om?? Kanske vart vi tagna eller bara tyst fån log över de kommentarer som gavs. Sen lämnade inte Jonas så mycket till över att resonera om. Tyckte vi fick det ganska svart på vitt, och då är det bara så punkt slut, hi,hi. Tur att vi har vissa andra att släppa loss fantasierna på.... och tack för hjälpen med hennes nya nirs.