söndag, april 12, 2015

Äntligen

Med en halt och tvärförkyld matte blir det inte många knop för en hund. Men idag tog jag i alla fall fyrhjulingen och drog en skogsvända så att Four och Rom fick röra på fläsket lite. Före det trilskades vi lite med de där.... fåren igen. För Rom går det skapligt, fåren går undan honom men han får inte en centimeter gratis och inte ens han kan få djuren avslappnade och lugna. Idag närmade vi oss en sådant stadie och dessutom singlade och delade vi bort de knöligaste och till slut lackade fåren ur och utmanade Rom - och förlorade stort :-) så där håller det på att lossna.
Four har det ännu värre, han har fullt upp att få någorlunda flöde på dem utan att den sista hela tiden stannar och stampar. Men idag började det faktiskt släppa lite för honom också, han hade till och med en sekvens där han kunde gå på större avstånd och trycka utan att det blev tvärstopp. Kul att se hur mjuk och avspänd han blev i kroppen så fort han fick respons i djuren. Annars har han upptäckt att kroppsvallning funkar bäst när man kommer för nära de här djuren. Det ser inte klokt ut när han pendlar bakom fyra små åsenfår, men pappsen gör likadant så det måste vara smartaste sättet att flytta dem.

I veckan kom våra nyförvärv. När de kommer ut kan det ju vara bra att Four lärt sig pendla ;-) än så länge är de i alla fall små och söta.




Söt! Ser ut som en svart hereford...
 och nyfikna


Lammandet hade uppehåll några dagar men under helgen har det rasslat till igen. Vi fick ett par pyttesmå tvillingar där den minsta inte överlevde, men annars har allting gått jättebra. Igår och inatt var det fyra stycken som lammade så nu är det fullt i lamningsboxarna igen. Min flaskis har flyttat ut i stora flocken nu. Han hänger med sin mamma och hon har koll på honom och kommer han på avvägar så kommer "brorsan" och hämtar honom. Så kul att se vilken koll de har på varann.


Inga kommentarer: