måndag, januari 22, 2007

dags att banta och hundpratare

Så här munter läsning var det på Viktklubb.se:
"Ditt BMI innebär att du är överviktig. Ett hälsosamt BMI ligger mellan 20,1 – 25. Du bör av medicinska skäl minska några kilon... PS. BMI (Body Mass Index) ska inte ses som ett exakt mått på eventuell övervikt. Om du exempelvis är mycket muskulös kan du få ett högre BMI."
Nog för att jag skulle behöva gå ner i vikt men "av medicinska skäl"... Var inte det att ta i? Eller befinner jag mig i någon slags förnekelsestadium? Mycket muskulös? Inte ens det kan jag väl hävda?
Ok, kollade Viktväktarna... Inte så mycket muntrare läsning där; man skulle ange sin längd och så stod det vilket intervall som var tillåtet som målvikt. För mina 171 cm innebar det att målvikten skulle vara 58 - 73 kg. Ojdå... När jag hade giftstruma vägde jag som minst 63 kg och då fanns det inte mycket fett kvar... 58?! Jag tror jag avstår...
En närmast geniförklarad företagssköterska hävdade att 75 kg inte var någon övervikt, trots högtBMI - jag tror att jag fortsätter på den linjen... Nu hör det ju till saken att jag ändå måste banta, men det får definitivt bli utan Viktväktarna ;-)

Till något roligare: Jag har nyss sett på Mannen som pratar med hundar. Ett fascinerande program! Ikväll var det riktigt bra: En kvinna som led av panikattacker och ville ha sin hund godkänd som servicehund eftersom hon klarade attackerna mycket bättre när hon hade hunden med sig. Det slutade med att kvinnan blev så stärkt av att vara ledare över sin hund att hon knappt behövde någon servichund längre. Solskenshistoria!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Nä nu har du då verkligen 40-årskris. Nog trodde jag du trivdes med dig själv. Jag tycker du är jättefin!
Visst drar man sig för att mixtra med datorerna...Vår dator vill inte riktigt starta nuförtiden. Måste ALLTID starta om den, minst 1 gång, eftersom den fastnar i något av startstegen hela tiden...Kanske du kan fråga polisen vad det kan vara?
Håller med att Hundprataren var bra idag. Brukar inte kolla, bl a av tidsbrist, men även för att första gången jag kollade tyckte jag han var lite knasig. Och då hade han stackel på en hund. Det hade visst en hund idag med. Missade första dobermannliknande saken...
Jag har utmanat en fobi ikväll - mörkerrädsla, inte så allvarlig, men det finns dock lite som jag vill få bort. Gick ensam med bara två av hundarna ner till RV 70 och runt Jordbron, med stavar och pannlampa. (Ca 4 km) Möööörkt var det. Men ändå lite bättre med all snö. Stavarna? Jo, du förstår, jag fick träningsvärk av att städa och skotta lite snö igår....måste träna och bli GRÖVRE!
Ha det bra! hälsar Mackan
PS. När kommer du?

Ewa sa...

avslöjad *rodnar*

Nja, jag tror att det handlar om självbevarelsedrift och inte 40-årskris. Jag väger mig inte ofta men efter jul såg jag att siffrorna började på fel tiotal liksom... och DÄR går gränsen! Jag tänker INTE växa ur mina kläder för jag vill åka till Skottland och träna och inte ekipera mig ;-)Ren prioritering alltså.

Om jag frågar Polisen vad det är för fel på datorn så kan det bli dyrt ;-) Själv tror jag att du behöver ett kort med tre firewireanslutningar - då kommer datorn att fungera klockrent. Sade jag att jag har ett över? :-)

Anonym sa...

Jag tycker också att Du är fin som Du är, inte behöver Du banta. Du är ju dessutom vältränad så det kanske är muskler? Sen kanske det är bra att ha lite koll i alla fall.....

Anonym sa...

Ha ha ha! Du menar att kortet och firewire är lösningen på allt..
Ok. Hm..nja, jag får väl ta format C tror jag...

Ok, giltig orsak till viktnedgångsspeklulationerna.(finns det ordet på riktigt, du som går skrivutbildning?)

//Mackan

Ewa sa...

Jag ska fråga fröken på skrivkursen om ordet viktnedgångsspeklulationerna finns på riktigt.
Ja, det skulle inte förvåna mig om ett firewirekort gör din dator pigg och glad ;-) *ljuger*

Anonym: Visst har jag muskler men... inte så många och så tunga, dessvärre :-)