måndag, januari 29, 2007

Mera teveintryck

Sådär, då har jag fått min beskärda dos av teve för de närmaste dagarna. I en annan del av Köping igår och Mannen som pratar med hundar idag. Nu blir det inte mycket tevetittande resten av veckan.
Jag fick testa lite nya idéer när jag gick ut med hundarna efter hundpratarprogrammet. Av någon obegriplig anledning började Tam och Bud att gruffa om något på gårdsplanen. Eftersom Hussen kommenterat att Bud varit ovanligt terroriserande mot Scott i hundgården idag så fick Bud största skulden. Hade Tam varit grinig "på riktigt" skulle det ha blivit blodflöde. Nu tuggade de bara i pälsen på varandra. Det var alltså Bud som fick friheten inskränkt under promenaden och som fick gå hos mig trots att de andra sprang och lekte (inte Scott Drever förstås som var i koppel). Sedan skiftade jag så med de två bråkstakarna innan jag stoppade in dem tillsammans i grovingången och ställde mig på pass utanför för att se om det fortfarande var spänt. Tam blängde en stund men lade sig sedan ner, Bud kröp in i hundduschen och stirrade in i hörnet för att inte väcka mer ont blod (han vet när han passerat gränsen...). Sedan körde Zeke och jag lite tramsövningar på gårdsplanen. Zeke var jättefokuserad och märkte förmodligen att jag var taggad. Vi borde träna mer sådant... Han skulle kunna bli en riktig cirkushund om jag bara iddes anstränga mig.
Vi fick besök idag och det var två små grabbar med. För första gången gick Zeke hela vägen fram till en av dem utan att tveka *glad* han lär sig, Lillehund.

Inga kommentarer: