lördag, januari 27, 2007

tävling och träning

Om vi börjar med dagens träning så har Ann-Jeanette, mamma Maj, Anders och Helen varit här och tränat. Den hund som sprungit mest idag är vaktmästare Bud - han har varit i högform och faktiskt bjussat på en hel del bra. Jag roade mig med att studera hur Bud bedömer de tränande hundarna och han är stenhård i sina bedömningar ;-) Det är inte alltid jag förstår varför han reagerar som han gör men det är jäkligt fascinerande eftersom fåren reagerar likadant...

Ann-Jeanettes Raiyo var alldeles för het och ivrig första rundan (Bud var "överallt" och stoppade får) men gick riktigt fint andra rundan (Bud låg bredvid mina fötter förutom ett par räddande manövrar). När mamma och Rex tränar lägger sig Bud aldrig i (det säger en del...). Anders´ Iza var tight i sina flanker idag och Bud bedömde det som att hon hade koll. Ander testade dessutom unga Lovis och det var fascinerande; hon singlade och härjade en del men Bud tyckte att det var helt ok. Märkligt att han inte agerade mer när de var ute... På slutet däremot så tyckte Bud att det där "springa och busa" såg kul ut så han provade det med. Helen och Manne skötte sig fint - det var bara när Helen framhärdade att Manne skulle gå åt rätt håll som Bud såg det nödvändigt att stoppa fåren åt dem.



Och så en liten tävling. Pris utlovas till den som gissar rätt!

Var är katten?

Jag hittade Phille på ett något märkligt ställe igår. Som sagt, den som gissar rätt vinner ett pris. Priset är inte Phille - honom gillar vi för mycket ;-)

6 kommentarer:

Anonym sa...

Om katten hade varit priset hade jag gissat det (hrm). Det ser ut som om han satt i en plastskål under en säng eller soffa men det skulle ju vara för enkelt. Nej, det var för svårt/Mona

Ewa sa...

vi har inga plastskålar under soffor och sängar... Ska man ha det?

Anonym sa...

Han sitter i resåröverdraget till en säng.
Hälsar Mackan

Anonym sa...

Om jag nu trodde att du använde hattar så skulle jag sagt att han sitter i en hatt under sängen, men nu tror jag inte att du använder hattar så jag håller nog med Mackan :)

/Anneli

Anonym sa...

Kommer det något svar eller?! Vad sitter Phille någonstans? :)

Anonym sa...

Sorry, jag kommer aldrig ihåg att skriva under. Det var alltså jag som undrade om Phille ;)

Kram Maria, Maja, Smilla & ev. Peace