onsdag, januari 03, 2007

uppdaterat bloggen

Blogger.com har länge lämnat små uppmaningar att jag ska switcha min blogg till deras nya version men eftersom jag ibland är en misstänksam människa har jag inte gjort det... Förrän idag och se; det verkar ju fungera alldeles utmärkt. Vi får väl se om det har något egentligt mervärde.

Jag är igång och jobbar igen. Det är jätteskönt att det inte är några möten planerade den här veckan; att få sitta vid sitt skrivbord och mixtra med lite bokslutsarbete känns som en lyxig ynnest (då har man inte särskilt stora krav). Zeke har också börjat jobba, det är han som håller bort tackorna vid utfordring nuförtiden och det lärde han sig blixtsnabbt. Lätt som en plätt! Han är väldigt behaglig att jobba med eftersom allt sker med stor eftertänksamhet och det blir inga konflikter. Han springer till stalldörren och står där utanför, hoppandes jämfota och glor dumt på dörrhandtaget, som han tror ska ramla ner av sig självt ;-) så att han kommer in och kan börja jobba. För övrigt är Tam drygare än någonsin. Han vandrar efter mig som en skugga och bevakar att ingen av de andra hundarna råkar komma närmare mig än vad han är och han revirpinkar omständigt ute och han vaktar över Bud och Zekes lekar som inte får bli för högljudda... Jag tror bestämt att Lillehund håller på att bli vuxen på riktigt coh Tam ägnar sig åt att putsa lite på sin status som Nr 1 i hundgården.

Jag har försökt mig på att göra läxan till skrivarkursen (ni vet, den där som ska göra underverk även med texten här i bloggen... Ni får bara ha lite tålamod...) och har gett mig på att beskriva en vallningsepisod från Skottland. Jag tänkte att det var en riktig utmaning att försöka förklara känslan även för en helt oinvigd läsare. Rackarns, vad svårt det var att inte använda en massa konstiga fackuttryck ;-) Nyttig övning, vi får se om jag lämnar in den eller om jag byter ämne.

2 kommentarer:

Ewa sa...

Visst fanns det mervärden. Ny layout till exempel :-)

Anonym sa...

De va ju snygg ju med den nya sidan ;-)
Nu blev jag himla nyfniken *L vad är det för skrivarkurs du går??
Beskriva känslor är svårt att dessutom få någon annan att begripa .......
Ett tips som jag tycker brukar funka för mig iaf, blunda (om det behövs) och TÄNK och KÄNN situationen i fråga, håll kvar känslan, öppna sen ögonen (kan ju va bra va *L) och skriv "bara" ;-)
Funkar ibland iaf ;-)
Kitty
ps ska skriva senare idag i dagboken om vad jag fick för mail igår ;-) ds