onsdag, juli 25, 2007

en allt mindre flock

Idag har vi varit hos Peter (www.lerkulan.se) och tränat några timmar; jag och Majsan med Lillehund och Rex.
Lillehund fick jobba med sina flanker - de är riktigt fina när jag lägger tillräckligt med press men han tar för sig och fuskar när han har möjlighet och idag jobbade vi med att höger och vänster ska vara positivt. Lillehund ser ut som en säck potatis så fort han får ett sidledskommando... Dessutom körde vi lite drivningar med korta sidledsförflyttningar och avslutade med några hämt där utgångarna stod i fokus. Jag tryckte ut honom för mycket (hur ska vi få till det där???) men den sista utgången var riktigt läcker :-) då hade han så bra djup att han dök upp bakom hagen som fåren stod i, men med fullt fokus och han hade fullt klart för sig var djuren var. Det är inte alla gånger det är så ;-) när han dessutom tog bromsen i framdrivningen blev det helt ok.
Majsan jobbade mycket med betoningen på kommandona och Rex går rackigt fint nu. Fantastiskt att en så gammal hund kan utvecklas på det sättet!

Ikväll hämtade Anders (www.forsagard.se) sina nya träningsfår. Fem av våra tacklamm och en äldre tacka. Lillehund fick verkligen slita för att få ihop dem till en grupp men nu kommer de säkert att bli en bra vallgrupp. I helgen ska vi nämligen ha träningshelg på dem. Peter kommer upp och vi är ett gäng som ska träna lördag +söndag. För att skona fåren kommer vi även att köra något pass här hemma. Det ska bli jätteskoj! Det gäler bara att hinna göra lite läxa innan dess ;-)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Ewa!

Du har helt rätt. Vi är på Världsmöte. Det är så häftigt. 2CV överallt!! Jag funderade på att komma förbi dig....

Vi är i Livelong tills på lördag!

Bye

Ewa sa...

Kicki på världsmöte: Klart du ska titta förbi!