onsdag, juli 18, 2007

kort rapport och ett par aha-upplevelser

Kalvskrället verkar hålla sig i sin hage nu och ikväll visade Fru Älg upp sina kalvar också. Tyvärr har jag för dålig zoom på kameran för att kunna fota dem. Vi får se om de letar sig lite närmare, de var i alla fall mycket intresserade av hästarna.

Ikväll var vi till Ewa och Tea och tränade lite. Jag fick för mig att vi skulle dela av en mindre grupp så Lillehund fick börja med att försöka dela. Det kan jag tala om att det var inte så lätt. Naturligtvis klistrade fåren ihop sig extra när det kom in en ny hund och vi fick väldiga problem. Vi lyckades till slut med staketets hjälp. Riktigt bra träning var det för oss, eftersom vi lyckades skrämma upp fåren ordentligt från början fick vi jobba för att få itu dem.
Andra vändan fråndrev jag en sväng först och då gick det mycket bättre att dela dem sedan - när de visste att den lilla fjällkon inte var så farlig :o) Lillehund fick avsluta med ett skapligt lookback och där han faktiskt hämtade andra gänget helt ok. Rex fick också köra en runda och han gick riktigt fint. Naturligtvis blev han lite stressad av att fåren hela tiden försökte fly, men han tog styrning jättebra och snart knallade han omkring med en lugn fårflock.
Kul träning hade vi. Dagens aha-upplevelser: 1) så fort Lillehund kommer underfund om att jag ska försöka dela förvandlas han till Zeke Varg. Han lägger på all sin pondus och trycker fåren även när han ligger still. Han kan inte riktigt vänta på mig, utan skulle säkert helst dela själv. 2) Rex blir jättetrött i huvudet när jag kör honom, förmodligen för att jag ger så många kommandon jämfört med Majsan. Imorgon kommer Majsan hem, jag lovar att Rex kommer att bli överlycklig.
Regn idag så det får bli hösilage av vårt tänkta hö...

Inga kommentarer: