söndag, juli 01, 2007

vilohelg

Som omväxling har vi haft en riktig partyhelg. Vi har förlustat oss i och omkring öltälten i Säter både fredag och lördag och det tillhör inte vanligheterna att jag och Hussen är på galej - tillsammans, och i synnerhet inte två dagar i rad. Rubriken syftat till att vi vilat en hel del på dagarna och fåren har också fått ledigt hela helgen.
Det har varit sambakarneval och hemvändarhelg i Säter. På fredagen träffade vi några bekanta och på lördagen grillade vi med min mamma, min bror och hans respektive innan vi gick ner "på byn". Tyvärr hade vi inte någon vidare tur med vädret - på lördagkvällen var det fleecetröja som gällde, men vi hade trevligt i alla fall.
Igår tog vi äntligen ut småkalvarna på bete. Det gick jättebra, de verkar akta sig för elstängslet nu och de kommer fram och är nyfikna när jag kommer med krosshinken. Zeke har varit med och flyttat dem lite både igår och idag och han sköter sig fint - se kommentar till tidigare inlägg ;-) Nu blir det lindrigt morgonpass med djuren, bara tjurarna som ska ha kross.

Imorgon är det kurs igen. Tyvärr har Bud gjort illa ett bakben så vi har dåligt på funktionärsfronten. Zeke får försöka göra ett inhopp... Bud hoppar på tre ben när han reser sig. När han kommer igång syns det nästan ingenting men han ska vila ett tag nu. Jag hoppas och tror att det är något muskulärt. Först trodde jag förstås att det var tårna som ömmade men det brukar aldrig sitta i så här länge och han är inte ovanligt öm i tålederna heller...

1 kommentar:

Anonym sa...

Trist att Bud är skadad ju, hoppas han blir bra fort så du har tebaks din funktionär ;-)
Gissar att Zeke väldigt gärna vickar för honom iof *L
Sambakarneval låter trevligt, men i fleece ........
Snart har vi karneval i Landskrona även där med Sambakarnevalståg som brukar vara flera timmar och ger den där riktigt sommriga kicken men vi hoppas ju att det inte ska va fleece väder då ju ;-)
Kram, Kitty