söndag, juli 29, 2007

träningshelg

Trötta men nöjda är vi efter helgens träningar. Lillehund är nästan helt på visslor nu och han är inte alls lika obehaglig till mods när jag ger sidledskommandon. Lite spökig har han varit som t.ex. när jag lade press på Ligg-kommandot igår - då blev han genast låg och oförstående, men det gick fint att få upp hans glada humör igen :-) Nu kommer han att få vila några dagar och smälta intrycken, sedan ska vi fila inför helgen. Han blev onödigt vid på utgångarna när vi tränade hämt men jag vet ju att det är hans sätt att svara på press. Dessutom kände han av att det var rörliga djur och när vi körde på tre tacklamm hade han sådant djup att utställaren sade att han hade mycket närmare til mig än vad han hade till Zeke. Vilket betyder sidådär 200 m djup :o)
Här svalkar han sig. Skööönt! Tommies fina Zed som kommer att bli kalasfin. De ska bara bli överens om hur saker ska se ut först ;-)
Helens lilla Ella, 11 veckor, var mycket intresserad av fåren:

Allvarlig och beslutsam:

Tack för att jag fick vara med! och tack för mycket trevligt sällskap, vänner! Jag kommer att skicka ett gäng bilder till SDV:s webbmaster så håll utkik på www.sdalarne.se /bildgalleri om ni vill se fler bilder.
Bud var med och var publik idag. Nu när Lillehund ska vila några dagar ska jag testa att träna honom och använda visslan. Det var längesedan och dessutom ska jag testa samma metod för att befästa Ligg-kommandot som jag använde på Zeke. Något säger mig att jag kommer att få driva igenom det lite mer med Bud innan han tar det;-)
Hussen vinkade jag av i morse. Han har tagit plats i Rättvik och jag åker upp någon dag senare i veckan. Först ska jag träna Bud och så har jag ju flyghavrebekämpningen att tänka på...


Inga kommentarer: